València acull la Trobada Internacional d’Arts Escèniques Contemporànies IETM

València acull del 3 al 6 novembre de 2016 la Trobada Internacional d’Arts Escèniques Contemporànies IETM – International Network for Contemporary Performing Arts, una xarxa de més de cinc-centes companyies i creadors individuals que treballen a tot el món en favor del teatre, la dansa, el circ i altres disciplines. Els membres inclouen festivals, empreses, productors, sales de teatre, centres de recerca i de recursos, universitats i organismes institucionals.

IETM duu a terme dues reunions plenàries a l’any en diferents ciutats europees, i reunions més xicotetes a tot el món. A més, s’encarrega de les publicacions i projectes de recerca, per a la transmissió i distribució de la informació, i advoca pel valor de les arts escèniques i la cultura en un món canviant, capacitant als professionals del sector a través de l’accés a les connexions internacionals, coneixements i un fòrum dinàmic per a l’intercanvi.

IETM València, co-organitzat per Proyecto Inestable i la Red de Teatros Alternativos, compta amb el suport d’algunes organitzacions d’arts escèniques prominents a Espanya i com a amfitrió, la delegació d’Amèrica Llatina. Amb vint-i-dues companyies -set d’elles valencianes-, la seua programació escènica, oberta al públic, s’ha organitzat en quatre rutes diferents. L’espectador pot seguir qualsevol d’elles o dissenyar el seu propi recorregut. Els espais que acolliran totes les propostes són: Teatre Rialto, Sala Ultramar, Carme Teatre, Espacio Inestable, Las Naves, Sala Matilde Salvador (La Nau), Teatre El Musical, MuVIM, Teatro Círculo i Sala Zircó.

The sacrifice of giants, de Camille Hanson

PROGRAMACIÓ

Ruta 1. Context local: Quin impacte té el nostre treball?

Dins d’aquesta ruta hi trobem els espectacles: No half measures, de Taiat Dansa; Biblioteca de cuerdas y nudos, de José Antonio Portillo; ¿Hasta dónde…?, de Sharon Fridman; Amusements, d’Sleepwalk Collective; El cielo ahora, d’Olatz de Andrés; i Bad translation, de Cris Blanco.

Ruta 2. Interessos comuns: Com podem trencar els límits?

El fill que vull tindre, d’El Pont Flotant; Silencio, de Daniel Abreu; Thursday Today, de Mateusz; Bailando con ranas (WIP), de Sol Picó; Cul Kombat, de Patrícia Pardo; Tormenta, de Cielo rasO-Igor Calonge; i Invisible wires, de La Macana & Julio César Iglesias.

Ruta 3. Sostenibilitat: Quina direcció hem de prendre per a salvaguardar el futur?

Cine, de La Tristura; Birdie, de l’Agrupación Señor Serrano; Kaspar Hauser. El huérfano de Europa, de La Phármaco; The sacrifice of giants, de Camille Hanson; i Aproximacions a Poble Nou, de Mou Dansa.

Ruta 4. Condicions de l’artista: Com podem millorar la situació del nostre sector i defensar els nostres drets?

Wakefield Poole: Visions and revisions, de Celeste González; Nadadora, d’EnÁmbar Danza; Molar, de Quim Bigas Bassart; i El mercado es más libre que tú, de la companyia A Tiro Hecho.


Afán de Plan © 2016