“A La Pulpe tractem temes que ens preocupen”

El Teatre Micalet acull del 25 al 29 març a la companyia barcelonina La Pulpe Teatro. Parlem amb alguns dels seus integrants abans de l’estrena de C.O.C.A.: Marta Santandreu, Ailín Migliora, Salvador Miralles, Meritxell Calvo i Catalina Calvo.

pulpe-teatre-2

La Pulpe Teatro es forma en 2011 a Barcelona prenent el seu nom “de les petites polperies o tendes de comestibles de Llatinoamèrica on trobes tot el que necessites”. També a la vostra companyia?

– Sí. De fet, el primer que et trobes és un grup de gent diferent que prové d’arreu d’Espanya i Llatinoamèrica: Barcelona, València, Mallorca, Costa Rica; i ara mateix, a C.O.C.A tenim una actriu convidada que és d’Argentina. El fet de tenir tantes mirades diferents enriqueix les nostres propostes, fent-les diverses i multiplicant els punts de vista. Els espectacles que tenim també són diferents entre ells, hem treballat diversos temes, codis teatrals i tractaments a l’hora de la posada en escena. Així que sí, som com una “Pulpería”.

pulpe-teatre

– Després d’una trajectòria teatral de quatre anys i un Premi a la 17a Mostra de Teatre de Barcelona, arriba C.O.C.A. per a parlar-nos del Club Bilderberg, les conspiracions i el poder, una obra escrita per Denise Duncan. Conteu-nos…

– A La Pulpe procurem tractar temes que ens preocupen i llavors ens ocupem. Així sorgeix C.O.C.A., d’una preocupació sobre una temàtica que ens atènyer cada dia, com ciutadans. La societat de la qual formem part, cada vegada està més allunyada del nostre control individual, cada vegada més les decisions que prenem ens pareixen alienes, és com si el camí estigués traçat per un ésser estrany més poderós, que vetlla únicament pels seus resultats individuals i egoistes. Per altre banda, tenir coneixement de com succeeix, com el poder d’uns pocs ens controla i com aquest poder s’apropa a la ridiculesa, ens va fer tenir moltes ganes de parlar-ne al respecte. D’aquesta manera neix, amb la idea de parodiar el món en el que vivim i inclús riure’ns d’això, fent que mitjançant l’humor, arribem al trobar el toc amarg d’adonar-nos que aquesta és la nostra realitat quotidiana, formem part d’això cada dia.

coca-pulpe-entrevista-afándeplan

– C.O.C.A. mostra una realitat que ens deixarà preocupats?

– Més que preocupats és ocupats en la reflexió, en la concienciació i en la interiorització que això és una part del món en el que vivim. I bé, efectivament és preocupant.

– Fins al 29 de març al Teatre Micalet. Ganes de públic valencià?

– Sí! Contàvem els dies per estar a València. Ens encanta la idea de conèixer diferents públics, de poder generar un intercanvi meravellós amb el públic valencià. A més, una de les nostres actrius és d’aquestes terres, així que teníem moltes ganes de conèixer València, de veure part de les seves arrels les quals, sense dubtes, formen part de la mirada de La Pulpe.

Entrevista amb La Pulpe Teatro
Text: Vanesa Martínez Montesinos | © Afán de Plan 2015