Portades de disseny: Ana Roussel

PORTADES DE DISSENY és una exposició virtual on participen artistes de diferents disciplines (il·lustració, fotografia, pintura, dibuix, collage, etc) dissenyant la portada de la nostra pàgina de facebook. Cada obra romandrà exposada quinze dies i sempre inaugurarem una nova cada dos dilluns al llarg del 2015. Creadors i creadores valencians-es (en la seua majoria) intervindran en aquesta mostra col·lectiva junt a alguns artistes nacionals i internacionals. L’objectiu no és altre que donar a conèixer el talent que ens envolta i, perquè no, crear xarxes de treball i col·laboració.

ANA ROUSSEL

23 març – 6 abril

ana-roussel-1

© Ana Roussel

Ana Roussel (València, 1979) és Llicenciada en Psicologia. Abans d’ingressar en la Facultat de Belles Arts, va trencar mà dibuixant en l’Escola d’Artesans mentre combinava diferents treballs per a guanyar-se la vida. Finalment es va llicenciar en Belles Arts al 2013 i va començar la seua marxa expositiva, centrant-se en aquell moment en el dibuix i la fotografia, disciplina que actualment està perfeccionant en l’EASD.

ana-roussel-afán

© Ana Roussel

En aquesta exposició virtual, Portades de Disseny, ha volgut participar amb un fotomuntatge o collage, tècnica que actualment empra a sovint i la caracteritza com a artista. «Són autoretrats, em faig les fotos i després cerque elements en internet, com les perruques. Retalle, pegue i componc. També incorpore de forma inadvertida línies i dibuixos. I després el color; fons plans i saturats.», ens conta Ana.

7-portades-disseny-ana-roussel

Portades de disseny
© Ana Roussel

Fins al passat mes de gener Gabinete de Dibujos acollia la seua exposició TRI/\NGLE, una intervenció de l’artista elogiant a l’inconscient. Tres autoretrats en blanc i negre combinant fotografia i dibuix amb petites escates, cèl·lules o càpsules que s’amuntegaven i alineaven, mentre el seu dibuix recorria les parets i s’embullia amb els autoretrats, travessant-los, com a formes ignotes sorgint misteriosament.

«En una segona fase d’aquest projecte només combine el dibuix amb la fotografia. Ací desapareix el color, la figura i el dibuix suren sobre un fons tènue. Crec que es tracta d’una sèrie prou íntima. En introduir el dibuix en la fotografia, intente representar l’intuïtiu dins de l’immediat, combinar-ho.»

ana-roussel

TRI/\NGLE, © Ana Roussel
(Foto: Artur Kubiak)

Entre els seus projectes presents es troba la il·lustració del seu primer llibre infantil que és a punt d’acabar.

ENLLAÇOS

Facebook

◀ Portades anteriors: Mágoz | Cristina Peris Grau | Blanca Ramírez | Empar Piera | Sara H. Peñalver

▶ Pròxima portada: David van der Veen