PORTADES DE DISSENY és una exposició virtual on participen artistes de diferents disciplines (il·lustració, fotografia, pintura, dibuix, collage, etc) dissenyant la portada de la nostra pàgina de facebook. Cada obra romandrà exposada quinze dies i sempre inaugurarem una nova cada dos dilluns al llarg del 2015. Creadors i creadores valencians-es (en la seua majoria) intervindran en aquesta mostra col·lectiva junt a alguns artistes nacionals i internacionals. L’objectiu no és altre que donar a conèixer el talent que ens envolta i, perquè no, crear xarxes de treball i col·laboració.

5-portades-disseny-blanca-ramírez

BLANCA RAMÍREZ

9 – 23 febrer

Ens fixarem en Blanca Ramírez arran de la seua participació en l’exposició col·lectiva Nou Mesos, una iniciativa del Semicercle de Belles Arts de València que pretén donar a conèixer artistes plàstics i músics en un mateix plànol. Baix el nom ‟Cúpulas y hormigasˮ, presentava el passat mes de novembre de 2014 una mostra de les seues obres més recents.

Aquesta jove il·lustradora, encara estudiant de Belles Arts, ja té un bon grapat de trets propis. Blanca, a través de la seua obra, suggereix; es nega a definir-la i convida a reflexionar i traure les nostres pròpies conclusions. Persegueix el doble sentit i fuig de l’evidència. El seu objectiu és la lliure interpretació de l’altre.

blanca-ramírez-1

Cúpulas y Hormigas
© Blanca Ramírez

A la seua paleta, dos únics colors: blanc i negre, per facilitar-nos el camí cap a la lectura de cada línia i contrast, característiques que ella destaca com fonamentals.

Actualment, sempre en actiu col·laborant amb altres artistes emergents, barreja la il·lustració amb l’artesania, treballant en enquadernacions i llibres il·lustrats. A més, s’està preparant per abordar les disciplines de pintura mural i fotografia. Li agrada estudiar els materials, com es comporten junts o per separat, i les seues possibilitats.

blanca-ramírez-3

La lámina de espejo y cielo
© Blanca Ramírez

ENLLAÇOS

Web
Facebook

◀ Portades anteriors: Mágoz | Cristina Peris Grau

▶ Pròxima portada: Empar Piera – Empargrafia (23 febrer – 9 març)