Portades de disseny: coRTarcabezas

PORTADES DE DISSENY és una exposició virtual on participen artistes de diferents disciplines (il·lustració, fotografia, pintura, dibuix, collage, etc) dissenyant la portada de la nostra pàgina de facebook. Cada obra romandrà exposada quinze dies i sempre inaugurarem una nova cada dos dilluns al llarg del 2015. Creadors i creadores valencians-es (en la seua majoria) intervindran en aquesta mostra col·lectiva junt a alguns artistes nacionals i internacionals. L’objectiu no és altre que donar a conèixer el talent que ens envolta i, perquè no, crear xarxes de treball i col·laboració.

corRTarcabezas

20 abril – 4 maig

portada-disseny-cortarcabezas

Einstein on the Beach
© coRTarcabezas, 2015

Darrere de coRTarcabezas, amb les tisores ben afilades, estan Toño FM i Raúl Lago. Aquest duo artístic del collage analògic va formar-se al 2012 a València, reivindicant aquesta vessant del fotomuntatge fotogràfic original i 100% manual. També és cert que en treballs de gran format (parets per a locals i hotels, murs en stands firals, aparadors, etc.) es decanten per les eines digitals escanejant peces pròpies. Un bon exemple és el seu mural per a La Conservera (Russafa, València).

mural-conservera-cortarcabezas

Mural per a La Conservera (14×2,5cm)
© coRTarcabezas

Defineixen la temàtica dels seus collages com «paradoxes del món contemporani en forma de poesia visual», partint d’una observació crítica de la realitat que ens envolta; els agrada explicar històries, comunicar idees, i utilitzen el títol per a donar-nos algunes pistes.

coRTarcabezas-Toño-RaúlJunt a altres artistes, formen part des del 2014 de la Sociedad Secreta de Collage (germana valenciana de l’original a Madrid), ideada a arrel d’un taller en Obsolete Letterpress impatit per Sr. García i Sobelman, entre altres. Actualment, i fins al 29 d’abril, aquest col·lectiu està exposant les seues obres a l’espai de gastronomia, art i música, Yocomotuarte; una activitat al marc del festival urbà Distrito 008.

coRTarcabezas, a banda de participar en publicacions com Canibaal, AnormalMag, Xufa Edicions, La Envidia, Santa Fiera o BeWOOP MAG, han estat presents en multitud de festivals valencians com Ciutat Vella Oberta, Incubarte, Russafart, Intramurs o Vociferio, sent autors de la imatge corporativa d’aquest últim i la seua seu, la sala Carme Teatre. En aquest sentit destacar també el disseny de l’etiqueta del vi Sorbito Divino.

Aquests dies han viatjat a Nuremberg per a participar amb una exposició individual a l’Ortung Festival, i el 30 d’abril presentaran el projecte ‘Nurses’ al Col·legi d’Infermeria de València, al costat d’altres quatre artistes del collage. Una exposició enfocada a mostrar en quins aspectes ha evolucionat la imatge de la infermera sempre envoltada de tòpics, jugant amb la manera en què han sigut representades sobretot en el cinema, les revistes, els llibres o la televisió.

itv-diana-cazadora-cortarcabezas

ITV Diana Cazadora
© coRTarcabezas

ENLLAÇOS

Facebook
Esthète Actuelle
Saatchi Art
Anormal Mag
Lysis und Kritik
New Image Art

◀ Portades anteriors: Mágoz | Cristina Peris Grau | Blanca Ramírez | Empar Piera | Sara H. Peñalver | Ana Roussel | David van der Veen

▶ Pròxima portada: Carmen Plumé