PORTADES DE DISSENY és una exposició virtual on participen artistes de diferents disciplines (il·lustració, fotografia, pintura, dibuix, collage, etc) dissenyant la portada de la nostra pàgina de facebook. Cada obra romandrà exposada quinze dies i sempre inaugurarem una nova cada dos dilluns al llarg del 2015. Creadors i creadores valencians-es (en la seua majoria) intervindran en aquesta mostra col·lectiva junt a alguns artistes nacionals i internacionals. L’objectiu no és altre que donar a conèixer el talent que ens envolta i, perquè no, crear xarxes de treball i col·laboració.

CRISTINA PERIS GRAU

26 gener – 9 febrer

portades-disseny-cristina-peris

Cristina Peris Grau és una restauradora d’art i il·lustradora que va deixar la seua Xàtiva natal per establir-se a València ciutat, on gestiona un nou espai cultural al carrer Na Jordana: Pasen y Vean, que també empra com estudi personal.

Les-Grandes-Bijoux-cristina-peris-grauCristina il·lustra manualment amb acrílics, tinta i aquarel·les, encara que en algunes ocasions –sobretot actualment- barreja les seues creacions amb acabats digitals.

Els seus personatges i edificis han absorbit part de la seua personalitat i cobren vida pròpia per a contar-nos històries dolces i peculiars. Peixos fumadors, claus que busquen el seu pany, superherois, flautistes de nas, forçuts, amants, galetes que són senyors o a l’inrevés, i famílies especials com la família Cuisine, composta per la senyora cullera, el senyor forqueta i la xiqueta cullereta.

Fins i tot, inventa personatges inspirant-se en les textures d’un taulell o fent temps mentre espera l’arribada d’algú.

Recentment ha autoeditat ‘Más Vale’, un divertit fanzine amb refranys il·lustrats, com va fer abans amb ‘Nº 212’, un relat curt escrit per la seua germana, Rosana Peris Grau.

cristina-peris-más-vale

Más vale…
© Cristina Peris Grau

Però Cristina no només crea sobre paper; ha dissenyat una línia de bijuteria il·lustrada que porta per nom Les Grandes Bijoux i gràcies a la qual podem lluir els seus personatges o els seus edificis penjats de l’orelles, el coll o la solapa de l’abric.

cristina-peris-invernal

Invernal
© Cristina Peris Grau

La seua propera exposició tindrà lloc en març de 2015 al Palau Pineda (Plaça del Carme, València) on podrem descobrir una mostra ampliada de la seua sèrie ‘Edificis’, en la qual combina tècniques i materials, usant troballes d’escombreres que després recicla.

edificis

Edificis
© Cristina Peris Grau

Cristina Peris Grau: FACEBOOK | WEB | BEHANCE | YOUTUBE
Pasen y Vean: FACEBOOK | BLOG

◀ Anterior portada: Mágoz
▶ Pròxima portada: Blanca Ramírez (9-23 febrer)