PORTADES DE DISSENY és una exposició virtual on participen artistes de diferents disciplines (il·lustració, fotografia, pintura, dibuix, collage, etc) dissenyant la portada de la nostra pàgina de facebook. Cada obra romandrà exposada quinze dies i sempre inaugurarem una nova cada dos dilluns al llarg del 2015. Creadors i creadores valencians-es (en la seua majoria) intervindran en aquesta mostra col·lectiva junt a alguns artistes nacionals i internacionals. L’objectiu no és altre que donar a conèixer el talent que ens envolta i, perquè no, crear xarxes de treball i col·laboració.

Empar Piera (Alzira, 1982) ja tenia un llapis a la mà quan va donar els seus primers passos. Va estudiar Disseny Gràfic, es va llicenciar en Belles Arts i va cursar un Màster en Producció Artística a la UPV. Empar es menja el món per la pota perquè li encisa.

portades-disseny-empar-piera

La portada està inspirada en 2001 Odissea en l’espai. Vanesa, directora d’Afán de Plan, vigila l’univers cultural amb els seus binoculars i capta les ones amb la seua antena. Al fons, la presència amenaçant de l’alcaldessa de València.

«Fa molts anys, abans de l’aparició de l’homo sapiens, uns primats descobriren un monòlit que els va conduir a un estadi d’intel·ligència superior. Milions d’anys després, a la ciutat de València, en un panorama cultural ric però maltractat, apareix la nostra protagonista que, contra tota adversitat, té l’univers vigilat i ens manté informats del que ocorre en la ciutat… CONTINUARÀ!»

empar-piera

Empar Piera

EMPAR PIERA

23 febrer – 9 març

Becada per la UPV va realitzar un treball de recerca guiada per l’escultor Evarist Navarro, “Minha casa, minha paz” en col·laboració amb la UNESCO i UFBA-Salvador de Bahia, Brasil. En aquest projecte va estudiar la ceràmica indígena i, junt a altres companys, va impartir un taller d’art a xiquets dins de la favela. Una iniciativa d’art públic que va derivar en la formació del Grupo Zona’s.

Ha treballat com a cooperant en diferents països de l’Àfrica Negra, ha realitzat curtmetratges (‘Nalossou’ al 2007 i ‘Vull anar a l’escola’ al 2009), li apassiona la fotografia, que l’acompanya sempre en la seua vida personal i professional (de fet, és col·laboradora a Afán de Plan darrere del seu objectiu). A més, indaga en l’audiovisual i ha tingut algunes incursions al terreny dels videoclips musicals. Des d’Empargrafia – alter ego que empra armada amb una llapissera- il·lustra contes, fanzines i poemaris.

buchu-empargrafia

‘Una semana con Buchú’, de Manuel García Pérez (Ed. Germania)
Il·lustracions d’Empar Piera

El seu recorregut té un caràcter multidisciplinari i sempre amb estil intimista, senzill i humà prefereix el llenguatge fotogràfic, l’audiovisual, la instal·lació i el dibuix.

matria

‘Màtria’, dins del poemari ‘Mil poetes i un país’
Editorial Germania

Des de fa uns anys treballa al món editorial, centrant-se en la il·lustració. Ha publicat en diferents editorials com Germania i Onada, i ha participat en exposicions individuals i col·lectives. Pertany a l’APIV i col·labora en diversos fanzines independents, sent I remember you: Tribut a Chet Baker (Algomepasa, 2014) el seu últim treball auto-publicat en aquest àmbit.

fanzine-chet-baker

Amant d’altres cultures i de la seua pròpia, ha il·lustrat els contes “El somni de Vicent Andrés Estellés” i “El somni de Mercè Rodoreda” (Ed. Germania, 2013) junt a l’autor Manel Alonso.

banner-germania-empargrafia

El tinter diligent d’Empar sempre espera nous projectes per a seguir creant i aprenent. Actualment, a més de treballar en l’editorial I-més, està preparant un projecte al costat del músic valencià Josep Pérez (Ona Nua) del que poc o res podem revelar, únicament avisem que va destinat als xiquets i no tan xiquets; a més d’una exposició de fotografia intervinguda i la participació en l’exposició col·lectiva que organitza l’APIV per a la Fira del Llibre 2015 en homenatge a Ovidi Montllor.

ENLLAÇOS

Web
Blog
Facebook
APIV

◀ Portades anteriors: Mágoz | Cristina Peris Grau | Blanca Ramírez

▶ Pròxima portada: Sara H. Peñalver (9 – 23 març)