7a Plaça del Llibre de València

Del 30 d’octubre al 3 de novembre se celebrarà a la Plaça de l’Ajuntament de València la setena edició de la Plaça del Llibre, el major aparador de literatura en català, amb representació d’autors, llibreters i editorials de tots els àmbits.

A més de nombroses presentacions literàries, hi haurà taules redones, entrevistes, jornades professionals, homenatges, lectures dramatitzades, conta-contes i animacions infantils, micro obert, recitals, concerts, el lliurament dels Premis Plaça del Llibre i el ja tradicional sopar literari.

Cartell dissenyat per Ibán Ramón.

Entre les novetats a tindre en compte hi trobem ‘Les petjades del temps’, les memòries de l’editora Rosa Serrano (Editorial Balandra); ‘Prosèrpina’, de Mary Shelley, amb il·lustracions d’Aitana Carrasco (Vincle Editorial); ‘La bona vida’, d’Adrià Espí (Edicions 96); ‘Sons compartits’, el primer poemari de Josep Lluís Galiana, il·lustrat per Carlos Maiques (EdictOràlia); ‘La mirada de vidre’, d’Anna Moner (Bromera); o ‘100 Revolucions’, de Rosa de Luxemburg, amb il·lustracions d’Elías Taño (Caliu), entre d’altres.

Per a ampliar la biblioteca dels més menuts arriba la col·lecció de ‘Contes Familiars’ signats per Natàlia Ferrús Blasco i Antònia Cardona Gavilà, amb dibuixos d’Alba Bla (Edicions 96); ‘Empar, la becadeta i el “patiarcat”’, de Fani Grande, il·lustrat per Ramon Pla (Bromera); ‘Mandarina i els pirates’, de Mado Vidal; ‘I a tu, què et sembla?’ i ‘Deu cucs que dormen’, de Marta Comín (A Buen Paso); o ‘Cotonet i les cinc carlotes’, d’Irene Verdú i Dani García Moragues (Lletra Impresa). També podran gaudir de les actuacions de Dani Miquel o la conta-contes Sílvia Colomer.

L’escriptora i mestra de La Nucia Carme Miquel (1945-2019) serà homenatjada per Vicent Font, Cristina Lucendo, Mercè Viana i Ferran Zurriaga aprofitant la presentació de ‘10 de Dones’ —una selecció de contes, amb pròleg de Carme Miquel, escrits per Isabel Clara-Simó, entre d’altres autores— i ‘10 de 2’, el qual arreplega un text seu. Tots dos han estat editats per Escola Valenciana.

Carme Miquel

Paral·lelament, CRIT Companyia de Teatre farà una lectura dramatitzada de ‘Passos lleugers’, una obra de Dacia Maraini que recull testimonis reals de dones víctimes de la violència masclista.

Els Premis Plaça del Llibre 2019 han recaigut sobre Jaume Pérez-Montaner, la Societat Coral El Micalet i Rosa Serrano. Els guardons es lliuraran, a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània, el 30 d’octubre.

Aquesta trobada anual amb els lectors està organitzada per FULL – Fundació Pel Llibre i la Lectura, Acció Cultural del País Valencià, AELC – Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, AEPV – Associació d’Editors del País Valencià, Gremi de Llibrers de València, Escola Valenciana, Ajuntament de València, Biblioteques Municipals de València, EMT València, Servei de Política Lingüística de la Universitat de València, Corts Valencianes i Àrea de Cultura de la Diputació de València. Hi col·laboren: Generalitat de Catalunya, Ministeri de Cultura i Esport, i Generalitat Valenciana.

 

MÉS INFORMACIÓ

Afán de Plan © 2019