Mireia Pérez, bambolines, càmeres i guitarres elèctriques

Autodefinides #60

Isabel Abril ha escollit a Mireia Pérez, qui s’autodefineix a continuació:

Vaig nàixer a València al 1980. He crescut i m’han educat en la llibertat, l’ateisme i la diversitat. Estic llicenciada en Art Dramàtic i em guanye la vida treballant en les arts escèniques des de l’any 2000, fent teatre, cinema i televisió. He cultivat la passió pel que faig, he treballat molt i he treballat poc, he perdut les ganes i les he tornat a recuperar, he tingut pànic a la precarietat i m’he cagat en ella, he tingut molts diners i no n’he tingut gens, he tingut por i he sigut valenta. Este ha sigut i, continua sent, el meu camí en esta aventura que un dia vaig triar. Al 2005 vaig ser mare per primera vegada, i al 2012 per segona. Tindre fills m’ha salvat la vida i m’ha donat la perspectiva adequada, la capacitat per a relativitzar totes les coses que la vida va posant-me al davant, tant a nivell professional com personal.

Des del 2008 tinc un projecte musical, junt a Assad Kassab, Sokolov. Tenim tres discos: “La Merienda Campestre”, “Embeleso” i “Señoras Que Fuman”. Actualment, estem treballant en el que serà el quart. La música és una branca artística que també m’apassiona i practique.


ISABEL ABRIL PREGUNTA…

Com és el procés de creació d’un disc? Creus que ser actriu et fa crear des d’un altre lloc diferent?

– Per a fer un disc, comencem per crear les cançons. Provem melodies, combinem acords, i decidim la combinació que ens funciona, després decidim de què volem parlar i encaixem la lletra dins de la melodia. El següent pas és passar-li els temes al productor, ajuntar-nos amb ell i fer els canvis que ell considere, potser d’estructura, algun acord, etc… Entrem a l’estudi, primer gravem les bateries, després el baix, les guitarres i les veus.

Ser actriu em fa crear, viure i pensar des d’un altre lloc, crec que és inevitable. Sokolov, a més, és un projecte absolutament teatral, no és casualitat.

 

Amb quin altre grup emparellaries a Sokolov en ‘L’estudi’, el programa que presentes a À Punt? Quina versió conjunta faríeu?

– Com la base de ‘L’estudi’ és ajuntar dos grups valencians, totalment diferents, una possible parella podria ser Rosita Amores. La versió conjunta seria “Common People” de Pulp.

Tens entre mans algun nou projecte teatral que combine la teua professió com a actriu i com a cantant?

– No tinc cap projecte teatral (de moment) que incloga cantar, però sí tinc un projecte musical que inclou actuar. Es presentarà l’1 de juny al Loco Club, on celebrarem els 10 anys del primer disc i tindrem un xou molt especial… Haureu de vindre per a poder comprovar-ho.


** Mireia Pérez ha triat per al següent Autodefinides a l’artista Inma Liñana.

Afán de Plan © 2019

AUTODEFINIDES és una secció a la qual presentarem setmanalment diverses professionals del món de la cultura, artistes i agitadores culturals, valencianes o residents. Per ací passaran dones de les arts plàstiques i escèniques, el cinema, la música, la literatura, la producció cultural o l’artivisme, entre altres disciplines. Cadascuna de les participants triarà la protagonista de la següent autodefinició, bé siga per pura admiració o per curiositat, i li farà tres preguntes. D’aquesta forma construirem entre totes una cadena que ajudarà a donar visibilitat al seu treball.