Cultura sense gluten!

culturasinglutenLa malaltia celíaca (EC) és una intolerància permanent al gluten que produeix una lesió inflamatòria crònica de la mucosa de l’intestí prim en individus que presenten un determinat perfil genètic. El gluten és nom genèric de les proteïnes tòxiques del blat, també presents en altres cereals (ordi, sègol i civada). La lesió intestinal pot causar una absorció inadequada dels nutrients de la dieta (proteïnes, grasses, hidrats de carboni, sals minerals i vitamines). L’únic tractament existent a dia d’avui consisteix en el seguiment d’una dieta estricta sense gluten per a tota la vida, no obstant açò, pot resultar difícil, a causa del seu ampli ús com a additiu, la importància cultural dels cereals en la nostra dieta i el cost elevat dels productes.

Jorge Linheira (Cultura sin gluten) ho sap ben bé i, per això, amb la col·laboració de la Diputació de València i l’Associació de Celíacs de València (ACECOVA), ha organitzat al MuVIM una Setmana del Celíac amb una àmplia programació cultural, de conscienciació sobre la malaltia, amb concerts, tallers de cuina, degustacions, xarrades, projeccions… Aquesta iniciativa, pionera a València, tindrà lloc del 25 al 30 d’abril i reunirà, entre altres, a Senior i El Cor Brutal, la companyia de teatre familiar i música Trencaclosques o, de manera pòstuma, al pintor italià Giuseppe Arcimboldo (1527-1593).

PROGRAMACIÓ

Dissabte, 25 d’abril

20:30h. Senior i El Cor Brutal (Sala multiusos MuVIM)

senior-fanfatalemusic.blogspot.com

Diumenge, 26 d’abril

12:00h. Visita guiada pel MuVIM per a membres d’ACECOVA + degustació de productes sense gluten

18:00h. Concert-teatre amb Trencaclosques (Sala multiusos MuVIM)

barrets-trencaclosques

Dimarts, 28 d’abril

18:15h. Projecció del documental ‘¿Por qué no puedo comer gluten?’ + taula redona “La cultura desde la perspectiva de l@s celíac@s”

glutenfree-docu

Dimecres, 29 d’abril

18:30h. Taller per a adults de cupcakes sense gluten (Cafeteria MuVIM)

cupcakes-celíacos

Dijous, 30 d’abril

18:45h. Taller de pintura per a xiquets i xiquetes (6 a 11 anys) inspirat en Arcimboldo

arcimboldovertemnus

» Inscripció tallers: valencia@acecova.org