Naix Erial Editorial: literatura i il·lustració

L’escriptora Eva Llopis i l’il·lustrador Jorge Romero, tots dos valencians, presentaran oficialment el 13 de desembre el seu projecte conjunt: Erial Editorial, una iniciativa que conjumina literatura i il·lustració. El seu objectiu principal és fomentar el gaudi per la lectura, en aquests temps d’immediatesa i virtualitat, amb textos estètics i pròlegs creatius. L’elecció dels seus títols se centrarà en relats i obres curtes perquè els lectors puguen delectar-se en xicotets moments del dia.

«Apostem per la lectura en format paper sense renunciar a la modernitat i el disseny, alhora que recolzem als artistes emergents valencians. Volem recuperar als antics lectors i motivar als nous», expliquen els seus responsables.

Des de les seccions Los IncansablesLos Artistas del Mes i Diamantes en Bruto, Erial recolza i descobreix als nous valors valencians del disseny i la il·lustració editorial. Ací hi trobem, de moment, artistes com Ester Galán, Francisco Follana Montesinos, Javier Pauner, Saida Granero o Berta Gómez “MiMuSa”; o escriptors i poetes com Borja Navarro Sellés, Viqui Catalán Redón, Catalina Isis, Uma Arizkun, Mr. Perfumme i Alejandra Pina.

‘Clásicos para no volverse loco’, ‘Erial POP’, ‘Erial Infants’ i ‘Semillas’ seran les seues línies editorials. Una aproximació a la literatura clàssica des d’un punt de vista més fresc i creatiu és el que podrem trobar a la primera col·lecció. Amb Erial Pop, ampliant el concepte del llibre-objecte, pretenen eixir-se dels límits a l’hora de maquetar. La línia dedicada al públic infantil també vol trencar amb totes les pautes establides, donant cabuda a nous missatges inclusius i plurals per a una infància tolerant i diversa. Nous continguts infantils per a noves realitats. I des de Semillas animaran a uns altres escriptors a autopublicar-se baix és el seu constant assessorament.


© Afán de Plan 2018