Dones professionals de les arts escèniques valencianes reclamen llocs directius a l’administració

guerrilla-girls

Mitjançant un comunicat signat per diverses dones professionals de les arts escèniques valencianes, com ara creadores, directores i gestores, encoratgen al col·lectiu femení a presentar projectes, en solitari o en grup (tant de dones com a mixtos), amb la finalitat de mostrar la seua capacitat i preparació per ocupar llocs directius, ocupats fins ara per homes, en les administracions.

«Davant les convocatòries successives per a ocupacions de responsabilitat en Cultura, específicament les relacionades amb les Arts Escèniques, moltes de nosaltres ens plantegem la necessitat que aquests càrrecs siguen ocupats per dones. Companyes amb trajectòria impecable, capacitades per responsabilitzar-se de la gestió, organització i el desenvolupament d’un entorn cultural eficient.

En aquest sentit, considerem que és positiu i necessari que en la política cultural valenciana tinguem dones regidores o diputades, positiu i necessari que les comissions avaluadores siguen paritàries, però si finalment els coordinadors i directors artístics continuen sent homes, seguirem sense habitar els espais de poder i decisió real a l’hora de gestionar les arts escèniques a la nostra comunitat autònoma.

Convocatòries com la de gestió dels teatres de la Diputació de València o la propera Subdirecció d’Arts Escèniques han de comptar, sens dubte, amb nosaltres al capdavant», declaren.

Entre les professionals que han subscrit aquest manifest estan Patrícia Pardo, Eva Zapico, Guadalupe Sáez, Ángela Verdugo, Isabel Caballero, Maribel Bayona, Anna Albaladejo o Esther Melo.


Foto: Guerrilla Girls ©.