Las Naves “out of the box”

Com ja sabeu, l’Espai Mutant de Las Naves va haver de tancar-se temporalment pels desperfectes causats per les intenses pluges del passat mes de desembre. Per a evitar la cancel·lació de la seua programació escènica s’ha ideat un nou cicle, batejat amb el nom d’Out of the Box, que resituarà les diferents propostes en espais poc convencionals del centre cultural com ara la sala d’exposicions, la biblioteca o el pati.

Out of the Box arrancarà el 13 de febrer amb el taller gratuït Vis à vis, impartit per la companyia Beaches, que es completarà amb l’estrena a València de l’espectacle d’immersió en dansa Party, previst per al 17 i 18 de febrer, i per a la qual se seleccionaran 10 participants del mateix taller. La peça crea la simulació utòpica d’una nit festiva que funcionarà com a detonant per a hackejar els sentits de l’espectador i desdibuixar els límits entre realitat i representació.

El 25 de febrer podrem veure Inventario. Memorias de una aspiradora, de Bárbara Pañuelos, un espectacle en el qual l’autora presenta una recopilació d’objectes que ha anat trobant al carrer i sobre els que ha investigat la seua vida potencial. Es tracta d’un recorregut inusual per una part de la memòria i la intuïció per a crear un mapa de ramificacions infinites.

Molar, del coreògraf i intèrpret Quim Bigas -estrenat durant l’IETM València el passat novembre-, arribarà a Las Naves el 3 de març. Un treball gairebé semiòtic sobre les emocions, concretament sobre la felicitat. Utilitzant com a pretext la paraula “molar”, es reflexiona sobre les emocions com a normes de comportament consensuades. A través d’una estructura de moviment, es generarà cert afecte cap a la massa. Amb compromís i desinhibició, es trencaran les normes convencionals de representació, desafiant el comerç emocional i expressant les emocions a través dels nostres cossos.

Finalment, des del mateix dia 3 de març i fins al 5, es representarà Who is me, Pasolini d’Álex Rigola, obra que busca esbrinar què s’amagava darrere de la figura de Pier Paolo Pasolini. Després d’endinsar-se en l’univers de Lorca amb El Público i d’adaptar la imponent Incerta Glòria, Rigola, un dels directors catalans amb més projecció internacional, s’aproxima al poeta i cineasta italià. L’espectacle vol descobrir, a través de les seues paraules, com era el seu món, la seua relació amb el cinema i com de necessàries són, sobretot ara, les seues idees. El punt de partida és Poeta de les cendres, un descarnat poema autobiogràfic que Pasolini va deixar a mitges just abans del seu assassinat, i que va ser trobat en un calaix. Rigola ens presenta un contenidor-habitació en el qual ens rebrà el propi Pasolini per a interactuar amb el públic.