MBC Fest revoluciona la Setmana Santa

logo-mbcNaix MBC Fest al si de Sagunt, ciutat escènica de llarg bagatge i vasta història. Aquest festival avantguardista, que se celebrarà el 3, 4 i 5 d’abril, conjuminarà en una mateixa programació la música en directe, el teatre, la dansa, el disseny gràfic, la il·lustració i la gastronomia. Durant tres dies es donaran cita un gran nombre d’artistes en matèria de rock, música electrònica, arts escèniques contemporànies i disseny. Els abonaments es troben a la venda per 42 euros per a la totalitat dels tres dies del festival.

MBC Fest, compost al 100% per professionals, tècnics i capital valencià, se situarà a un entorn industrial del Port de Sagunt, dotant així al festival d’unanau-sagunt-mbc escenografia molt peculiar que pretén, a més, destacar el nostre patrimoni en aquest sentit. L’enclau: La Nau del Port de Sagunt.

La gastronomia, que també vol sumar-se al MBC Fest oferint una de les seues cares més eclèctiques, es presenta baix unes atractives etiquetes: #lowcost #gourmet #streetfood #foodtrucks. Una oferta culinària allunyada de convencionalismes que tindrà als assistents ben alimentats per pocs diners. La idea: demanar el menjar en xicotets camions equipats amb cuines i dinar al carrer. Entre el ventall de possibilitats el festival comptarà amb la presència de Trisk’an, la primera empresa espanyola de foodtruck especialitzada en crêpes torrats francesos. També es sumen, entre altres,  les pizzes al forn de llenya de Café Racer, els plats originals i de temporada de Food Nomads, la cuina mexicana de Corazón de Agave i la pasta fresca de Na Madrona.

mbc-gastro

MÚSICA

Quaranta-tres són les propostes musicals confirmades fins al moment, entre les quals es troben les dels valencians Senior i El Cor Brutal, Betunizer o Tórtel i Coleccionistas. A nivell internacional sonaran, entre altres, Carl Barat and The Jackals, Future Islands, The Horrors, Ash, La Roux, Hinds (Deers) i Javiera Mena. Entre els grups nacionals destaquen: Standstill, Modelo de Respuesta Polar, Sr. Chinarro, Za!, Los Punsetes, Novedades Carminha o Hidrogenesse. +MÉS

ARTS ESCÈNIQUES

De moment, sis bones propostes: Los Corderos SCCaboSanRoque, Francachela Teatro, La Coja Dansa, Mou DansaConservatori Professional de Dansa.

Los Corderos SC, companyia creada a Castelló al 2003 per David Climent i Pablo Molinero, presentaran en absoluta primícia al MBC Fest l’espectacle ‘Es Perimental’, projecte que preparen actualment per al 2016. Per a no perdre el costum de superar-se a si mateixos en cada nou muntatge, exquisits híbrids de teatre, dansa i performance, en aquesta ocasió s’acompanyaran pel duo musical barceloní Za!

corderos-za-mbc

Quan parlem del col·lectiu CaboSanRoque ho fem d’una potent barreja disciplinària que conjumina música, instal·lació sonora i muntatge escènic. Han compartit projectes amb grans com Vinicio Capossela, Carles Santos, Pascal Comelade, Pierre Bastien o Joan Saura. Al MBC arriben amb la seua versió més musical, un concert a tres mans entre dos humans i una màquina, entre el teclat de Laia, la guitarra de Roger i l’artefacte Tres Tristos Trons.

cabosanroque

Francachela Teatro presenten ‘Menú degustoacción’,  un cabaret canalla i eròtic-gastronòmic que ret homenatge al pornollenguatge del dramaturg de Sueca Bernat i Baldoví. La picardia i la voluptuositat de l’horta amaneixen aquest espectacle que aborda el sexe sense embuts des d’una mirada ferament femenina.

La Coja Dansa | Una família que viu en una caravana i no té res que fer durant tot el dia, veu com els seus somnis, frustracions i pors amenacen la seua estructura. El resultat és una proposta de dansa enèrgica plena d’una tendresa despullada de tota esperança.

Mou Dansa presenta ‘Aproximacions a Poble Nou’, un univers al·legòric en el qual està present el poder, la religió i la tradició des d’una perspectiva contemporània. La peça combina els balls populars amb danses eclèctiques.

Conservatori Professional de Dansa | Q-RTS aglutina cinc adaptacions de composicions coreogràfiques de Sidi Larbi Cherkaoui, James O’Hara, Olivier Mathieu i Les Slovaks.

DISSENY

Una desena de talentosos-es il·lustradors-es valencians-es faran gala al MBC Fest del gran moment que travessa aquesta tècnica artística en la nostra ciutat: Sr. López, Jorge Lawerta, Coté Escrivá, Elena Mir, Laura Castelló, Luis Demano, María Herreros, Mikko, Malota i Littleisdrawing.