El migmetratge francès Le Gouffre, guanyador de La Cabina 2016

Hui, diumenge 13 de novembre de 2016, es tancava a La Nau la novena edició del Festival Internacional de Migmetratges La Cabina amb un balanç molt positiu: enguany, 8.300 espectadors han assistit als diferents espais que acollien la seua programació (la Filmoteca, La Nau i l’Institut Francès).

Aquest matí ja s’ha desvetlat part del Palmarès de la Secció Oficial 2016 i els premis han recaigut en Christian Dellacher, Millor Música per La granja solitaria; Nino Peschel, Millor Fotografia per La granja solitaria; Marta Mazurek i Aleksandra Adamska, Millor Actriu (Ex aequo) per Ameryka; Samuel González i Antonio Altamirano, Millor Actor (Ex aequo) per San Cristóbal; Sebastian Schmidl, Millor Guió per Cariño; i Vincent Le Port, Millor Direcció per La gruta.

Durant la gala de cloenda al pati del centre cultural, s’ha completat la llista de guardonats: Esment Especial del Jurat de la Secció Amalgama per al migmetratge del cineasta madrileny David Varela -Freedom to Kill the Others Children- que conta la història de Gilad Shalit, un soldat israelià capturat per Hamas i alliberat cinc anys després a canvi de més d’un miler de presoners palestins. El premi al Millor Migmetratge de la Secció Amalgama ha sigut per a Mientras hay vida, hay esperanza, del croata Pero Kvesic, una cinta sobre la pèrdua de forces i la força per a enfrontar-se a la pèrdua.

El nou premi al Millor Cartell ha anat per a Limbo (Secció Oficial), migmetratge dirigit per Konstantina Kotzamani, i el Premi del Públic per a The Mouth (Thomas Aufort · França-EUA, 2015).

I per finalitzar, el Millor Migmetratge La Cabina 2016 ha recaigut sobre La gruta (Le gouffre), del bretó Vincent Le Port. Aquesta pel·lícula en blanc i negre i 52 minuts de durada també va ser guardonada amb el premi Jean Vigo 2016 i amb el premi del públic al festival de Brive.