Plans infantils a la Plaça del Llibre

La 7a Plaça del Llibre de València arranca el 30 d’octubre amb el públic infantil com un dels protagonistes indiscutibles de la seua programació. Fins al 3 de novembre, els més menuts podran gaudir de contacontes, animacions i novetats editorials en aquest gran encontre de la literatura en valencià.

Les activitats familiars començaran el dijous, 31 d’octubre, amb la presentació de Contes familiars (Edicions 96), de Natàlia Ferrús i Antònia Cardona. Aquest dia també es presentarà Empar, la becadeta i el ‘patiarcat’ (Bromera), de Fani Grande. El divendres 1 de novembre la infància valenciana convertirà la plaça de l’Ajuntament en el seu regne particular amb tot un seguit d’activitats d’esperit literari. Així, durant aquesta jornada se celebraran les presentacions de Les princeses (menudes) també es tiren pets (Bromera), d’Ilan Brenman; Cotonet i les cinc carlotes (Lletra Impresa Edicions), d’Irene Verdú, i El cel és blau (Tàndem), de Maria Jesús Bolta i Bartomeu Seguí Nicolau. Aquest gran aparador editorial també acollirà el contacontes El gat de la bruixa (Edicions del Bullent), de Dainius Sukys, amb una sessió de narració oral a càrrec de Núria Sendra. D’altra banda, la música estarà molt present a la Plaça gràcies al concert de Dani Miquel i els Ma-me-mi-mo-músics, que ompliran de cançons el cor de la ciutat. Les animacions Mandarina i els pirates (Mado Vidal) i Supermara, els superpoders no s’acaben mai (Tàndem), basada en el llibre de Teresa Broseta, completen el programa d’aquesta jornada amb ànima infantil.

La programació infantil continuarà el dissabte, 2 d’octubre, amb el contacontes Sis anys, sis casetes (Bromera), de Josep Gregori. També es realitzarà aquest dia la presentació de Deu cucs que dormen / I a tu, què et sembla? (A buen paso), de Marta Comín. Durant l’última jornada, la Plaça del Llibre celebrarà un matinal infantil on els lectors més menuts de la casa podran gaudir de tot un seguit d’activitats. Així, The incredible box protagonitzarà una animació de carrer; EMT València realitzarà diverses activitats entre les quals hi haurà teatre de titelles i contacontes, i el Servicio de Apoyo y Orientación al Menor (SSOM) de la Fundación Amigó realitzarà tallers per a la xicalla. Tres presentacions tancaran la programació familiar d’aquest encontre per a amants de la paraula escrita: Contem històries de dones d’ací II (Vincle), de Rosa i Manola Roig; El gegant de merengue (Edicions 96), de M. Carmen Sáez Lorente, i Vampi: el bosc encantat (Edicions Camacuc), de José Fonollosa.

La Plaça del Llibre també vol impulsar la literatura entre els adolescents valencians. Per això, la programació inclou diverses propostes centrades en el públic juvenil, com les presentacions d’El Senyal (Bromera), de Marta Meneu-Borja; Fotògrafa de núvols (Perifèric), d’Anna Rubio; Ventalls de paper (Edicions del Bullent), de Lliris Picó, i El temps de cada cosa (Balandra), de Raquel Ricart.

Aquesta és una iniciativa de la Fundació FULL, l’Associació d’Editors del País Valencià, el Gremi de Llibrers de València, l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana i Acció Cultural del País Valencià, que forma part del Pla Valencià de Foment del Llibre i la Lectura 2017-2021 (PVFLL), i que compta amb el suport de la Direcció General de Cultura i Patrimoni de la Generalitat Valenciana, les Corts Valencianes, el Ministeri de Cultura, la Institució de les Lletres Catalanes, l’Ajuntament de València, l’Àrea de Cultura de la Diputació de València i la Universitat de València.