Dona i Cinema

Del 16 al 20 de gener se celebrarà la quarta edició del Festival Internacional Dona i Cinema, organitzat pel col·lectiu Donesenart i -per primera vegada- amb la col·laboració de l’Institut Valencià de l’Audiovisual i la Cinematografia, IVAC-CulturArts.

La programació (projeccions i activitats paral·leles) seran acollides a l’Octubre CCC, Cines Babel, Centre Cultural SGAE i l’ESAD. Les quaranta-dues pel·lícules de la Secció Oficial -tres d’elles estrenes mundials- estan dirigides per cineastes procedents de quinze països diferents com ara Brasil, Argentina, Veneçuela, Espanya, EUA, Grècia, Hongria, Alemanya, República Txeca, França, Singapur, Mèxic, Hong Kong, Rússia i Suïssa. Llargmetratges i curtmetratges de ficció, animació, documentals i vídeo-creació de diverses temàtiques que abasten des de la visibilització de les persones LGTBI, la violència de gènere o el cinema polític i la memòria històrica, a l’art, les històries quotidianes o les pel·lícules d’època. Un pas endavant per a demostrar, una vegada més, que les dones no sols fan “cinema per a dones”.

Entre les propostes: Intimidade pública, de Luciana Canton; La Xirgú, de Silvia Quer; Mi último fracaso, de Cecilia Kang; Plumés, de Camille Pernin; Las vacas de Wisconsin, de Sara Traba; El vuelo de la mariposa, de Francesca Franchini; Trumpet Man, d’Emily Wong; Lentejas, de Laura Campo de Luna; o les vídeo-creacions Beti Bezperaco Koplak, d’Ageda Kopla Taldea; La Dada, d’Anka Schmid; o Presión, depresión, expresión, d’Isabel Medarde.

En la programació paral·lela: taules redones i xarrades -amb professionals del sector- dedicades a l’empoderament femení, els cànons de bellesa, el tracte a la dona des de la publicitat i els mitjans de comunicació o la visibilització LGTBI, entre altres qüestions.

També destacar que en aquesta quarta edició del festival s’homenatjarà a l’actriu, directora, dramaturga i artista plàstica valenciana Amparo Climent, qui a més formarà part del jurat junt a la figurinista Yvonne Blake; la productora, directora i guionista Pilar Pérez Solano; la presidenta de Donesenart Antonia Bueno; la crítica de cinema, escriptora i activista feminista Jaylan Salah Salman; l’artista i doctora en Belles Arts Victoria Cano; la realitzadora d’animació Maria Trenor; la directora de fotografia Almudena Verdés; la doctoranda en Comunicació i Interculturalitat Serena Delle Donne Napoli; la cofundadora i directora artística del Festival Internacional de Cinema i DDHH de València Sandra Mora; i Marisa Crespo, de Proyecta Films.

Programa complet

LLOC

Cines Babel

ADREÇA

Vicente Sancho Tello, 10 - 46021 València

DATA

16-20 gener 2017

Categories

Activisme, Cinema, Festivals, Plans