Les aventures de T. Sawyer

Dins de la seua nova etapa de renovació, l’Escalante Centre Teatral estrena el 8 de novembre davant el públic infantil i juvenil la seua primera producció, Les aventures de T. Sawyer, de la companyia valenciana La Teta Calva. Una adaptació dels textos de Mark Twain dirigida per Xavo Giménez. L’espectacle, que romandrà en cartell fins a desembre, oferirà també dues funcions obertes al públic familiar i adult el dimarts 6 i dijous 8 de desembre a les 18:00h.

L’escenari del Teatre El Musical –espai al que s’ha traslladat tota la programació de l’Escalante fins que acaben les obres del seu edifici- acollirà l’estrena d’aquesta obra que reivindica el joc, la curiositat i l’aventura com l’essència de la infància més enllà de les regles i normes establides. A ell es pujarà l’elenc actoral format per Neus Alborch, Robert de la Fuente, Victoria Salvador, Juli Cantó, Leo De Bari, Carlos Amador, Merce Tienda i Xavo Giménez, que donaran vida als diferents personatges d’aquest espectacle.

«Sawyer parla de la llibertat, de la rebel·lia davant l’autoritarisme, de la ineficàcia del model educatiu basat en la prohibició i el càstig, i de la importància de gaudir de la vida com una aventura contínua», explica el director de l’obra Xavo Giménez. Sota aquestes premisses s’articula l’obra mestra de Twain, que cent quaranta anys després de la seua creació continua més viva que mai. «Un microcosmos que es reflecteix en una forma de viure ja passada però al mateix temps una fidel imatge dels xiquets d’ara, del seu món de somnis, injustícies i il·lusions. I està en nosaltres, els adults, intentar que eixa energia, eixa curiositat infantil es mantinga viva durant tota la vida», afegeix Giménez.

Com a cant a la igualtat de sexes, La Teta Calva presenta al seu espectacle una versió inèdita en la qual Iaia Cárdenas i Xavo Giménez han canviat el gènere del protagonista, i en aquesta versió és una xiqueta: Tomasa Sawyer. Una entremaliada i valenta xiqueta que obeeix a la seua inquietud de descobrir i conquistar el món, colant-se on posa “No passar”.

«En el nostre Sawyer volem donar un gir als perfils establits i que Tomasa trenque amb les idees convencionals sobre com han de comportar-se les xiquetes». Al costat d’ella, també hi ha altres personatges que sorprendran al públic per aquest curiós canvi de gènere, com és el cas del malvat Joe l’Indi, que es transforma en Lady Joana, un personatge sense escrúpols. En el seu llibre, Twain també va reflectir el classisme i el racisme d’una societat que, havent passat els anys, continua mantenint un comportament prou classista, exposa Giménez: «El personatge de Huckleberry Finn és l’arquetip de xic marginat per la seua condició, orfe d’un borratxo i perdut al món. La seua relació amb Sawyer és un homenatge a l’amistat sense miraments, per sobre de qualsevol raça o condició». Un altre dels molts atractius d’aquesta producció és la banda sonora i els efectes especials de so, interpretats en directe pels propis actors.

Teaser Entrades

Escenografia: Xavo Giménez , Reyes Del Mambo
Vestuari: Ana Garay
Música: Carles Chiner
Il·luminació: Víctor Antón
Cartell: Patricia Barrachina (Patossa)
Fotografia: Iaia Cárdenas
Traducció: Juli Disla
Caracterització: Mercedes Luján
Audiovisual: Antoni Sendra
Ajudants direcció: Carlos Amador, Iaia Cárdenas
Assessor dramatúrgia: Jokin Oregui

LLOC

Teatre El Musical

ADREÇA

Plaça del Rosari, 3 - 46011 València

DATA/HORA

Estrena: 8 novembre 2016, 18:00h.

ENTRADA

5,00€ anticipada

Categories

Escèniques, Menuts, Plans