Saturn’s return

La galeria Pepita Lumier acollirà del 3 de març al 15 d’abril l’exposició Saturn’s return, més d’una trentena d’obres, entre dibuixos en blanc i negre, obres en color i peces realitzades en porcellana de l’artista valenciana María Herreros.

Especialitzada en il·lustració i còmic, actualment treballa de forma independent a Barcelona. Recentment ha publicat el llibre Marilyn tenía once dedos en los pies amb Lunwerg Editores, un acurat estudi il·lustrat sobre les estreles de Hollywood i les seues més estranyes peculiaritats.

«La investigació de Saturn’s return comença durant la seua residència artística en Mermaid Ranch, The Hamptons, New York -ens expliquen des de Pepita Lumier-. La idea de separació com a crisi va anar prenent forma i és per eixe motiu que en aquesta exposició l’obra es desdoblega en línia i color, explorant en les seues relacions i descomponent l’obra en quatre parts. Color, línia, manifest escrit a mà (entès com un certificat d’autenticitat) i l’abstracció que trama la textura de la superfície de Saturn, componen per separat una obra conjunta que simbolitza l’influx del planeta en la separació i la crisi.»

I escriu María Herreros al respecte: “Saturn tarda 29 anys a completar la seua trajectòria al voltant del sol. Entre els teus 29 i els teus 32 anys torna a estar en el mateix punt exacte de l’univers en el qual estava quan vas nàixer, i t’enfronta amb tots els bloquejos, errors i temes pendents que hages generat en la teua vida. La volta de Saturn simbolitza la consciència de la pròpia mortalitat, l’inici d’una nova maduresa. És inútil lluitar. Saturn trontolla tota la teua existència i et deixa nu. Descobreixes les teues pròpies armes de supervivència a l’interior, quant intueixes que ja no comptes amb més suport que tu mateix. L’òrbita de Saturn sempre ha representat la maduresa i fins i tot la mort. Goya va representar el mite grec de Saturn devorant als seus fills en una al·legoria sobre el pas de les generacions. Jo no crec en l’astrologia, però em sembla preciós com encara mirem a les estreles per a trobar sentit a la vida, com ho feien els nostres ancestres. Després de la primera crisi d’identitat que un viu en la seua vida, fins a la següent als 58 (exactament 29 anys després) ja eres conscient que no són més que oportunitats per al canvi, i del cíclic de la vida, de l’èxit i de l’adversitat. He utilitzat les crisis d’identitat com a catalitzador per a representar les crisis artístiques, el desdoblament, la cerca, l’influx de l’intuïtiu, representat per Saturn. La crisi d’artista com a oportunitat per a l’experimentació, l’especejament i examen de les seues parts per a entendre les forces i flaqueses i trobar veritat i bellesa en totes elles.”

LLOC

Pepita Lumier

ADREÇA

Sogorb, 7 - 46004 València

DATA

3 març - 15 abril 2017

ENTRADA

Gratuïta

Categories

Exposicions, Plans