El Teatre del Raval de Gandia acull el festival RRRR! Art i Reciclatge

LaCasaCalba organitza, del 12 al 29 de maig de 2016, l’RRRR! Festival, Art i Reciclatge, una trobada lúdica i participativa per la conscienciació mediambiental, oberta a tots els públics, que tindrà lloc al Teatre del Raval de Gandia.

Preocupats per com generem i gestionem els nostres residus, la productora valenciana no ha deixat passar l’oportunitat de celebrar el Dia Mundial del Reciclatge (17 de maig) d’una manera especial: al llarg de tres caps de setmana, diversos espais del Teatre del Raval acolliran propostes artístiques vinculades amb aquesta pràctica responsable que el públic assistent podrà gaudir mitjançant la seua implicació, el joc i l’experimentació sensorial.

«L’art és una ferramenta bàsica per al canvi social», afirma Francesc Burgos, gerent de LaCasaCalba, actual gestora del Teatre del Raval, que presenta aquest novedós projecte amb la idea de convidar anualment a un/a artista plàstic i/o sonor per desenvolupar una intervenció de reciclatge des d’on es ramificaran la resta d’accions programades. «El nom del festival representa les quatre erres del reciclatge: reduir, reutilitzar, recuperar i reciclar», afegeix Burgos.

El performer i inventor sonor argentí Ángel Di Stefano serà qui done forma a la proposta a través de Pull&Play, una instal·lació interactiva formada per huit màquines sonores, penjades des de la primera planta del teatre, i que els espectadors podran accionar des del pati de butaques. A més, sobre l’escenari hi haurà sis màquines més i per la part de darrere, s’habilitarà un passadís que conduirà a instal·lacions cinètiques amb llum negra, les imatges de les quals es projectaran al ciclorama de l’escenari.
 «S’elaborarà així un itinerari a mode de circuit que cada cinc minuts anirà avançant des de les files de darrere del pati de butaques fins a la sala amb llum negra. Aquesta intervenció estarà en marxa tant per als escolars com per al públic en general», explica Francesc Burgos.

Els dissabtes 14, 21 i 28 de maig hi haurà actuacions matinals de teatre i música, com l’espectacle Basurilla de la companyia asturiana La Sonrisa del Lagarto, el dia 14 a les 11:30 hores; el duet murcià Crudo Pimento presentarà el dia 21, també a les 11:30h., el nou disc Fania Helvete, i la companyia valenciana L‘Horta Teatre preestrenarà l’obra infantil Lil·liput el dissabte 28 de maig a les 11:30 hores. Aquestes actuacions es complementaran amb la realització de diferents tallers relacionats amb l’art i el reciclatge com el de “Sons penjats” i “Per un tub” amb Ángel Di Stéfano; “Cara cartró”, “La mar de plàstic”, “Juguem amb fem” amb Pepa Castillo; “Cartró-pedra” i “Jocs reciclats” a càrrec de la Fundació Espurna. També hi haurà projeccions cinematogràfiques, taller de cinema en Súper 8 amb Santiago Estruch així com la projecció del film d’animació El viaje de Gaiade Pablo Rodríguez Jáuregui.

A més, el divendres 13 de maig a les 17:30h es desenvoluparà el taller gratuït “Xaranga reciclada” amb passacarrer pel centre històric de Gandia i conduït pel mateix Ángel Di Stéfano; el dimarts 17 de maig, Dia Mundial del Reciclatge, tindrà lloc al Teatre del Raval (19:30h) la xarrada “La fracció orgànica. Experiències a Catalunya”, a càrrec de BCNecologia (Agència Valenciana d’Ecologia Urbana de Barcelona); i el dimarts 24 de maig a les 19:30h, també al Teatre del Raval, es farà la xarrada “Erre que erre” a càrrec del col·lectiu Makeatuvida (València-Barcelona). L’entrada a les conferències és gratuïta.

Entrades