RRRR! Festival d’Art i Reciclatge celebra una nova edició

L’RRRR! Festival d’Art i Reciclatge, organitzat per LaCasaCalba amb la col·laboració del Departament de Gestió Responsable del Territori de l’Ajuntament de Gandia, celebrarà una nova edició del 15 al 24 d’octubre de 2018. El seu objectiu és conscienciar, mitjançant l’art, de la problemàtica ambiental en relació a la generació i gestió de residus, des d’una perspectiva crítica, lúdica i participativa. Teatre, exposicions, cinema, tallers, xarrades, instal·lacions participatives i música en directe al servei de les quatre ‘R’: reduir, reutilitzar, recuperar i reciclar.

Enguany, per a presentar el festival, s’inauguraran dues exposicions: “Criatures marines”, de Noni Font i “La piel gastada”, de Pepa Castillo, artista que també presentarà la performance “Bubbles”. Les propostes escèniques vindran de la mà de Visitants, amb la intervenció d’artesania teatral “Tempus”, i d’El Ball de Sant Vito, amb l’infantil “El rei Mides i les metamorfosis”. Els músics Pep Gol i Pep Pasqual arribaran amb “Tot bufant”, un espectacle dedicat als instruments de vent, convencionals i no tant.

L’RRRR! comptarà també amb la participació de l’escriptor Carlos Taibo i l’economista Vicent Cucarella per a parlar sobre la teoria del decreixement, com una alternativa al sistema consumista imperant, el qual continua malbaratant els recursos limitats del nostre planeta.

La instal·lació participativa d’aquesta edició serà conduïda per l’artista sonor Ángel Di Stéfano. “Els Metrognoms”, en col·laboració amb el músic i compositor Joan Mont, i sota la direcció escènica de Francesc Burgos, convidarà a visitants i vianants a apropar-se amb el seu instrument de vent i fer-lo sonar dins d’una glorieta musical de reciclatge.