La novena edició de La Cabina, Festival Internacional de Migmetratges de València, s’inaugurarà el proper 3 de novembre amb una gran gala a la Sala Auditori del Palau de les Arts Reina Sofia. Al llarg d’onze dies, diversos espais com La Filmoteca o La Nau acolliràn les seccions de la seua programació. Enguany s’han rebut més de 380 pel·lícules, vint-i-cinc de les quals han estat seleccionades per optar als premis de millor migmetratge, director, guió, actor, actriu, fotografia i música.
Entre la varietat de gèneres, podem destacar a la Secció Oficial propostes com Haramiste, San Cristóbal o Dzień babci (Grandma’s Day) dins de la temàtica social, i les comèdies Clitopraxis, Hycel (The dogcatcher) o Die Ballade Von Ella Plummhoff (La balada d’Ella Plummhoff). També migmetratges guardonats en altres festivals com Le Gouffre (La Gruta), Limbo, Storm Cells o Wake Man (El Funeral).
La Secció Amalgama, dedicada a la no-ficció i altres llenguatges com el documental creatiu, el cinema experimental, el vídeoart o els videoclips, acollirà enguany 10 títols, com ara Junun, del cineasta nord-americà Paul Thomas Anderson. Migmetratge documental que narra el viatge a Rajastán del músic Jonny Greenwood, guitarrista de Radiohead, on assaja i grava un disc amb un grup de músics indis.
Les pel·lícules espanyoles que entraran en competició són: A revenge story, de Lander Camarero, i Tres noches, de José Antonio Fernández Romeo, dins de la Secció Oficial, i La ciudad del trabajo, de Guillermo G. Peydró; Rosalía, de Víctor Gonca; Freedom to kill the other’s children, de David Varela; i La sonrisa telefónica, d’Aitziber Olaskoaga, de la Secció Amalgama.
Afán de Plan © 2016