12 concerts a l’aire lliure en la 4a edició del Polirítmia

Dimarts passat, a la cafeteria de l’edifici Rialto, va presentar-se la programació completa de Polirítmia 2021, Festival de Concerts i Formació en Músiques i Danses de la Mediterrània, organitzat per Cultura de la Generalitat, mitjançant l’Institut Valencià de Cultura, i CEFIRE. La quarta edició arriba afermant l’objectiu d’apropar al públic, un any més, la diversitat d’expressions culturals dels pobles de la mediterrània la nostra tradició musical

L’acte va comptar amb la participació de Marga Landete, Directora Adjunta de Música i Cultura Popular Valenciana de l’Institut Valencià de Cultura; Carlos Galiana, Regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València; Rafel Arnal, Director artístic del Festival Polirítmia; Joaquim Montañés Blanch, Director de l’Àmbit Artístico-Expressiu del CEFIRE; i Miguel Monkc, dissenyador de la imatge de Polirítmia 2021.

San Salvador

Del 2 a l’11 de juliol de 2021, la Plaça de l’Ajuntament de València acollirà, amb un aforament per a 400 persones i totes les mesures de seguretat, els concerts dels valencians Carles Dénia, Sons d’Embat, Aljub, Josep Aparicio Apa”, Musicants, i Carraixet. A més, Polirítmia rebrà la visita de tres artistes estatals: Xisco Feijoó, des de Galícia, Los Hermanos Cubero (Guadalajara), i el tortosí Oscar Antolí, establert actualment a Viena. Laüsa, San Salvador i Éleonore Fourniau Ensemble, tots ells procedents de França, posaran la nota internacional a aquesta edició.

Re-Muixerem donarà pas al programa escènic, el 2 de juliol a les 20:00 hores, inaugurant el festival amb un aplec de dolçaines i pinets promogut per la Federació Coordinadora de Muixerangues. Dènou seran les colles que es donaran cita eixe dia.

Pel que fa a la programació formativa, enguany es recupera la presencialitat amb un programa que arrancarà el 6 de juliol a l’Auditori Joan Plaça de la Universitat de València (Jardí Botànic) amb un seguit de conferències, projeccions, taules rodones i performances previstes per a aquest primer dia. Del 7 al 9 de juliol es duran a terme els tallers de perfeccionament musical i dancístic a la Societat Coral El Micalet, el Jardí Botànic i l’auditori de l’IES Lluís Vives de València.

Los Hermanos Cubero

En paral·lel, com a novetat, enguany s’han organitzat quatre webinars que il·lustraran el professorat en la concreció curricular de les músiques i danses del Mediterrani, i en especial les referides a les contingudes en la tradició valenciana.

El Festival Polirítmia compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de València, Diputació de València, Universitat de València, Societat Coral El Micalet, EMT Empresa Municipal de Transports de València, l’IES Lluís Vives i l’Institut Ramon Llull, amb el qual el festival enceta dos programes de residència artística amb músics valencians a Portugal i al Marroc, i que conclourà amb una mostra en directe de l’intercanvi cultural que podrem veure a la cinquena edició de Polirítmia 2022.

La reserva obligatòria de les entrades gratuïtes s’activarà el 25 de juny al web del festival.