Així serà la nova temporada a La Mutant

El parèntesi de juliol i agost ha estat suficient perquè La Mutant, que a principis d’estiu va posar fi a deu mesos de programació ininterrompuda malgrat la pandèmia, reprenga l’activitat amb energies renovades i una identitat intacta. Fins al proper mes de desembre, l’espai municipal oferirà una sèrie d’espectacles que tornen a trencar amb les fronteres i els límits entre disciplines, i que una vegada més aposten per la contemporaneïtat i pel caràcter mutant i en constant moviment de les arts vives.

Sens dubte, un dels grans reclams de la temporada de La Mutant, que arrancarà esta mateixa setmana amb la ja clàssica cita del Truenorayo Fest (dies 23, 24 i 25) serà l’estrena absoluta a Espanya de dues peces signades per dos referents de la dansa internacional. D’una banda, i gràcies al Festival Circuito Bucles Danza, l’eslovac Anton Lachky presentarà amb Les autres (17 d’octubre) quatre personatges que es rebel·len contra el món plàstic en què viuen a través del ball. D’altra, el belga Jan Martens, amb el muntatge Elisabeth Gets Her Way (19 i 20 de novembre), on segueix els passos i el llegat de la talentosa música Elisabeth Cojnacka. A més, les propostes locals i nacionals estaran representades al llarg d’estos mesos per La confiança (22 i 23 d’octubre), una reflexió dels valencians Produccions d’Ultramar sobre la societat violenta a través dels ulls d’una mare, i Explore el jardín de los Cárpatos (17 i 18 de desembre), reinvenció escènica del concepte de turisme a càrrec de la companyia barcelonesa José y sus Hermanas.

Les autres / Anton Lachky

A les habituals col·laboracions amb certàmens com La Cabina (el directe radiofònic de Carne Cruda, el 11 de novembre), VLC Pitch Fòrum (14 de novembre) o el Festival Internacional de Circ Contorsions (amb la posada en escena de Sopa, del col·lectiu Ateneu Popular 9 Barris, el 28 de novembre), La Mutant sumarà esta temporada noves aliances com l’IVAM, l’exposició del qual Indústries / Matrius, Trames i Sons inclourà una sessió de música i performance el 15 d’octubre, o el Festival Internacional d’Art, Ciència i Tecnologia Volumens (12 i 13 de novembre), que enguany es traslladarà per primera vegada fins a l’espai del carrer Joan Verdeguer.

Al mateix temps, La Mutant reforçarà al llarg d’estos mesos la seua sinergia amb altres sales com Escalante, acollint les representacions de Lo pequeño el 29 de setembre i Prometeu —una proposta d’Agrupación Señor Serrano dirigida exclusivament a espectadors entre 7 i 12 anys— el 3 d’octubre, i també amb col·lectius com l’Associació de Professionals de la Dansa de la Comunitat Valenciana (APDCV). Este últim és un dels principals impulsors del projecte Circula!, un tren estatal de creació i formació en dansa que al desembre portarà fins a La Mutant les peces Retratos errantes (dies 10 i 11), una mostra del talent de Group LaBolsa per a les creacions en viu, i Geneaología de un deseo (dia 12), una investigació sonora i espacial de la coreògrafa valenciana Lucía Jaén sobre el concepte de desig.

Dins de les activitats AL VOLTANT DE…, la sala acollirà sessions on es fomente la trobada amb els diferents creadors, de nou amb dues clares vessants: el públic general i els professionals. Del primer grup, destaquen les sessions protagonitzades per Produccions d’Ultramar, Ateneu Popular 9 Barris, Group LaBolsa, Lucía Jaén i José y sus hermanas, i, del segon, els tallers formatius que impartiran Jan Martens i Anton Lachky.


Afán de Plan © 2021