BED: Biblioteques Expandides Deslocalitzades

La incessant activitat de les BED culmina aquesta setmana amb un programa variat en què la creativitat, la informació, les habilitats i el coneixement comparteixen l’espai habitual d’expositors i prestatgeries de llibres. El nou ús que aquest projecte ha canalitzat per a les biblioteques tradicionals pretén ser el germen d’una reflexió més profunda que òbriga els centres públics a altres maneres de relacionar-se amb les comunitats que els envolten.

Mentre que la BED CCCC ha sigut un laboratori per a activitats singulars vinculades amb el disseny, el so, la imatge o la literatura, la BED Beniferri s’ha centrat en els tallers de costura, plantes, cuina o fotografia amb mòbil. Propostes totes elles que han sorgit de ‘Laboratoris ciutadans’, una sèrie de trobades amb veïns i usuaris en el cas de Beniferri, i d’agents culturals al CCCC.

BED CCCC / © CMCV

Aquesta setmana, el CCCC oferirà el divendres una xarrada amb Álvaro de los Ángeles, de l’editorial La Documental. El dissabte, l’arquitecte Javier Molinero (responsable junt amb el bibliotecari i músic Néstor Mir del projecte BED) coordinarà el taller ‘Objetos insurrectos’; i Marta Negre i Andreu Signes el de ‘Sonido y Visión’. El diumenge, l’arquitecta i il·lustradora Virginia Lorente impartirà el taller ‘Pictronats’, centrat en la il·lustració.

A Beniferri, els tallers començaran el dilluns i es perllongaran fins al dimecres. El dia 19, a més, es projectarà el documental ‘Antena Beniferri’, un treball col·lectiu que recull la problemàtica veïnal amb l’antiga antena que ocupa el centre del nucli històric.