Cándida presenta: “Ciclogénesis explosiva”

El grup Cándida revela les primeres dates de presentació del nou disc  ‘Ciclogénesis explosiva’ (Malatesta Records, 2020), «un huracà sonor que barreja milonga, blues, chacarera, pop, rocanrol, candombe, surf, murga, jazz i psicodèlia, i no deixa res en peus al seu pas». Els concerts seran el 5 de desembre, a les 19:00 hores, i el 6 de desembre, a les 12:00 hores, en La Escuela de Ruzafa (València).

Per a l’ocasió, la banda valenciana ha configurat una nova formació, integrada per: Candi Imbernón (veu), Juan Barcala (guitarres), Pancho Montañez (bateria), Stefano Cecchi (trompeta) i Amadeo Moscardó (sintetitzadors).

Juan Barcala i Candi Imbernón (Foto: Juan Limousine)

Després de més de deu anys cantant tango pur i dur per escenaris d’Espanya i l’Argentina (amb presència en el Festival Internacional de Granada i la VI Cumbre Mundial del Tango), la cantant i compositora valenciana Candi Imbernón canvia de trajectòria amb un projecte en el qual, sota el nom de Cándida, crea un so propi entre música llatina i la música anglosaxona.

En 2009, el grup publica el seu primer LP, ‘Mil perdones’ (Discmedi, 2009), enquadrat en el “neotango”, però amb un segell molt personal que el diferencia d’altres propostes com Melingo o La Chicana. El disc va ser mesclat i masteritzat pel músic i productor català Marc Parrot, als estudis Grabaciones Silvestres.

Dos anys després, presenten l’EP ‘Mi casa, mi alma, mi amor, mis zapatos’ (Discmedi, 2012), amb el qual deixen de banda el classicisme del seu anterior treball per a decantar-se per un so més cru i guitarrer, endinsant-se ja en eixe univers tango-rock tan característic de Cándida.

Amb ‘Arbolito brutal’ (Malatesta, 2015), la seua proposta musical fa un gir de 180 graus, afermant-se en 2017 amb ‘Galgos o podencos’ (La Viejita Música) en un espai fronterer on es barrejaven trompetes amb theremins, contrabaixos amb caixes de ritme i panderetes amb sintetitzadors.


Afán de Plan © 2020