“Ce Magnifique Gâteau!”, millor migmetratge 2018

El belga “Ce Magnifique Gâteau!”, dirigit per Marc James Roels i Emma de Swaef, ha estat guardonat com a Millor Migmetratge de la Secció Oficial de La Cabina 2018. Pel que fa a la secció Amalgama, el documental espanyol “Converso”, de David Arratibel, ha resultat el guanyador.

Ce Magnifique Gâteau!

Ce Magnifique Gâteau, emprant la tècnica de l’stop motion, ens conta les històries de cinc personatges a l’Àfrica colonial del segle XIX: un rei pertorbat, un pigmeu de mitjana edat que treballa a un hotel de luxe, un fracassat empresari en una expedició, un porter perdut i un jove desertor de l’exèrcit. La pel·lícula, protagonitzada per intèrprets de llana, també ha rebut el premi a Millor Disseny de Producció i Direcció d’Art.

També dins de la Secció Oficial, “Salix Caprea” (Valeriu Andriuta. Moldàvia, 2017) s’ha endut els premis a la Millor Direcció i al Millor Guió; “Cross” (Idir Serghine. França, 2018), els de Millor Actriu per a Liv Henneguier, Millor Actor per a Damien Bonnard, i Millor Fotografia. El premi a la Millor Banda Sonora ha recaigut sobre la websèrie d’animació “The Man-Woman Case” (Anaïs Caura. França, 2017).

En Converso, millor migmetratge de la secció Amalgama, el seu director ens explica per què la seua família va convertir-se a la fe catòlica.

“Retour à Genoa City” (Benoît Grimalt. França, 2017) ha resultat el Millor Muntatge Amalgama, mentre que el valencià “[M]otherhood”, d’Inés Peris i Laura García, ha guanyat el premi Barreira A+D al Millor Guió. El Millor Cartell d’enguany és el del migmetratge alemany “Das Gestell”, de Philip Widmann.

La gala de cloenda de l’11a edició de La Cabina – Festival Internacional de Migmetratges de València tindrà lloc a La Nau el dissabte, 24 de novembre, a les 18:00 hores. A més d’assistir al lliurament de premis, el públic podrà gaudir del concert de La Muñeca de Sal, que presentaran en directe, acompanyats pels visuals de Fermín Sarrión, el seu nou treball discogràfic El Gran Poder. L’entrada serà gratuïta fins completar l’aforament.

Si t’has perdut alguns dels migmetratges d’enguany, Filmin et dóna l’oportunitat de veure’ls al seu canal Festival La Cabina 2018.