La Unió de Periodistes Valencians convoca la IV Beca Fragments

La Unió de Periodistes Valencians convoca la IV Beca Fragments per a la producció d’un assaig fotogràfic orientat a investigar sobre la realitat contemporània del País Valencià. El termini de presentació de projectes s’obrirà el pròxim 1 de març de 2020 i finalitzarà el 19 d’abril de 2020. La proposta guanyadora rebrà sis mil euros en honoraris i un mínim de nou mil euros per a la producció d’una exposició i un llibre, comptant amb quasi un any per a poder executar el projecte.

© Paco Llop (I Beca Fragments)

«La beca no pretén representar ni premiar les millors pràctiques periodístiques, sinó servir de banc de proves per a investigar la relació entre el llenguatge fotogràfic i els fets informatius i així proposar un millor ús de les imatges en eixe context —expliquen—. Aquesta convocatòria és l’eix central del projecte cultural Fragments que contempla, a més de la beca, una exposició, la publicació d’un llibre de fotografia i diferents activitats didàctiques relacionades amb el periodisme gràfic».

© Laura Silleras (II Beca Fragments)

La pròxima tardor Carlos Aguilera, guanyador de la III Beca Fragments, inaugurarà l’exposició del seu projecte “Educandos de Benejúzar 2” al MuVIM, on també es realitzaran la resta d’activitats que contempla la iniciativa cultural.

«Fragments pretén elevar els estàndards de qualitat del fotoperiodisme, facilitar a la ciutadania l’adopció d’una posició crítica davant dels llenguatges visuals i intensificar la relació entre la societat civil i la comunitat periodística», afegeixen.

La Unió de Periodistes Valencians compta amb el patrocini d’Aguas de Valencia i amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana, el MuVIM i de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València.

© Carlos Aguilera (III Beca Fragments)