‘Els nuvis’, d’Adrián Novella

La Universitat de València va publicar l’any passat, dins de la col·lecció Acadèmia dels nocturns – Escenes, ‘Els nuvis’, un text dramàtic d’Adrián Novella (València, 1991) guardonat amb el Premi Teatre Autor Exprés de la Fundació SGAE 2019 i el Premi Micalet de Teatre 2020. L’obra s’estrenaria mesos després al Paranimf de la Universitat Jaume I de Castelló, sent representada pel propi autor i per Ariana Higón, tots dos membres fundadors de la companyia castellnovenca Bullanga, i dirigida per Vicente Genovés.

Adrián Novella

‘Els nuvis’ és una autoficció basada en moments biogràfics familiars; personatges reals passats pel filtre de la ficció, que es mouen contínuament entre una vida pretèrita i un univers inventat, jugant a despistar el lector / espectador. Un ensomni que, com és habitual, transcorre entre salts cronològics, avant i arrere, tornant sobre els seus passos, esfumant records, rescatant oblits, confonent cares i noms, relativitzant fins i tot els pitjors moments viscuts.

‘Els nuvis’ mira al passat per a celebrar el present, per a fer balanç i quedar-se amb les coses importants, per a permetre’ns entendre com hem arribat a ser. Un “ja està fet”, sense penediments; perquè allò que fem sempre serà el millor que podríem haver fet, i les seues conseqüències les úniques possibles. És un cant a l’acceptació, de la vida i de la mort. Una mirada positiva a un món que gira i girarà sense nosaltres, quan ja no estiguem ací.

Si vols que esta obra forme part de la teua biblioteca i reivindicar amb nosaltres que “el teatre també es llig”, entra ací.


Afán de Plan © 2021