‘Mañana’, de Rubén Rodríguez Lucas

Rubén Rodríguez Lucas va guanyar el primer Premi Textos Teatrals L’Esglai Teatre, l’any 2003, per ‘Mañana’, una obra breu sobre la solitud, la mort i l’esperança.

Aquesta peça per a sis personatges i un absent pren vida a una casa buida de finestres imaginàries. Quatre parets entres les quals el record del fill perdut sura en cada estança, entre caixes de mudança i uns germans embadalits entre la joventut i el dol.

Rubén Rodríguez Lucas

Un cinqué personatge i la seua mare, instal·lats en l’enyorança d’aquells que no tornaran, decideixen comprar la casa. La transacció transcorre entre converses creuades sobre temps millors, fills esgarriats, amors truncats, soledats vàries i silencis rotunds. De com demà pots alçar-te del llit i no reconéixer la vida.

Es tracta d’un text senzill amb certs tints folclòrics —on no falta el matador de bous ni la ballaora andalusa—, que intercala diàlegs amb monòlegs adreçats directament al públic.

Rubén Rodríguez Lucas és actor, director, autor i docent. Ha treballat amb companyies com La Medusa Project, Visitants i Taff Teatre. Entre les seues obres hi trobem: ‘Transmutación’; ‘A solas’; ‘Tiempo loco, loco, loco’; ‘Hera al gioco’; i ‘En ningún tiempo’.

Si vols que ‘Mañana’ forme part de la teua biblioteca i reivindicar amb nosaltres que “el teatre també es llig” entra ací.


Afán de Plan © 2020 | DRAMÀTICA és una secció dedicada a l’escriptura teatral que compta amb la col·laboració i el patrocini d’AVEET – Associació Valenciana d’Escriptores i Escriptors de Teatre. En ella, a més de ressenyar i recomanar obres, publicarem textos inèdits d’autores i autors professionals.