El Teatre del Raval de Gandia anuncia la reobertura de la sala presentant la programació cultural de la nova temporada després del tancament prematur forçat a causa de la pandèmia per la Covid19 el passat mes de març.
La sala gandiana alça el teló amb el compromís d’una #culturasegura per als espectadors que podran gaudir de nou de la programació regular de l’espai així com per a l’alumnat de col·legis i instituts per als quals s’ha enllestit la campanya escolar que compta amb 25 anys de trajectòria.
Per a la tornada, el Teatre del Raval ha engegat la campanya ‘No sabem què passarà, però el teatre tornarà’, un missatge amb el que els responsables de la sala adquireixen quatre compromisos importants amb les seues espectadores i espectadors, per assegurar el gaudi de la cultura de manera segura, tal com marca la situació actual de pandèmia.
Així, aquestes setmanes prèvies s’ha procedit a la neteja i desinfecció dels seus espais, s’han preparat els dispositius higiènics i les mesures de control necessàries perquè, d’ara endavant, tota persona que acudisca al Raval se senta segura. Altre dels compromisos està relacionat amb la reducció de l’aforament en tots els espectacles i per això, en aquesta nova temporada, es programaran més sessions dels espectacles, de manera que cap persona es quede sense butaca. Un tercer compromís és portar a l’aire lliure alguns dels seus espectacles, aprofitant els espais oberts de la ciutat, una proposta segura en la qual l’equip d’aquest teatre ja compta amb experiència.
El teatre també adreça el seu missatge a la comunitat educativa. Malgrat l’incertesa que genera aquesta situació, l’equip del Raval ha volgut comprometre’s amb xiquetes, xiquets i joves i no deixar de programar la seua campanya escolar per al curs 2020-21 garantint tots els protocols de seguretat.
«Amb tot, des del Teatre del Raval treballem perquè tothom puga gaudir d’una #culturasegura i #culturadeproximitat perquè creguem en la cultura com a eix vertebrador i instigador del canvi social», apunta Francesc Burgos, director artístic de l’espai.
Una altra de les novetats destacables que presenta el Teatre del Raval a partir d’aquesta nova temporada és la numeració del pati de butaques per tal de poder comprar les entrades de manera online visualitzant el plànol virtual per escollir les butaques que desitgem.
La reobertura està prevista per al proper dijous 17 de setembre amb la programació de l’obra La vaca que riu, de la companyia valenciana Patrícia Pardo, espectacle inclòs dins del Pla Reactivem de l’Institut Valencià de Cultura. A través del teatre i del circ, combinant humor i grans dosis de realitat, ‘La vaca que riu’ s’endinsa en la capacitat torturadora de l’ésser humà, concentrada i potenciada en posicions de poder o de control, alhora que la contraposa a la capacitat de cura; capacitat destructiva front capacitat creativa. La creativitat, la delicadesa, la cura. El poder, la impunitat, la tortura. La prestigiosa companyia valenciana aposta per fer l’obra accessible a la comunitat sorda, amb una intèrpret de signes integrada de manera orgànica en l’escena. S’han previst quatre sessions de l’espectacle, de dijous 17 a diumenge 20 de setembre, a les 20:30 hores. Les entrades anticipades costen 8€ i poden adquirir-se ja a través del seu web.
Per al darrer cap de setmana del mes, el dissabte 26, s’han previst dues sessions (a les 18 i a les 20:30 hores) d’El Calbaret, teatre de varietats adreçat al públic familiar, joves i adults amb teatre, circ i música en directe construint una performance artística en la que participaran per Pau Alabajos, Pep Mirambell (ex-cantant d’Els Jovens), Mag Rubén Aparisi, Almudena Francés, Ximo Vidal, la Cia. Recortable i el Triangulista (Francesc Burgos) com a mestre de cerimònies, acompanyat d’Elton (Abraham Rivas) al piano.
Ja a l’octubre, el Teatre del Raval acollirà la 5a edició de l’RRRR Festival d’Art i Reciclatge, del 13 al 30, amb funcions per a públic escolar i en obert, tallers, projecció de cinema documental i un taller adreçat al professorat amb la col·laboració del CEFIRE de Gandia. El festival inclourà una xarrada el dijous 15 d’octubre a les 19:30 a càrrec de l’antropòloga, activista i referent de l’ecofeminisme en Europa, Yayo Herrero (Madrid), qui presentarà a Gandia les seues propostes ecofeministes per transitar cap a un mon més just i sostenible. La programació completa del festival es pot consultar a la pàgina web.
Afán de Plan © 2020