L’artista urbà Escif estrena obra al Teatre Micalet

Potser estos dies heu vist per diferents zones de la ciutat de València uns cartells on es podia llegir “Tots contra l’espectacle”, pegats al costat d’altres on s’anunciaven concerts o estrenes de teatre. Tot un misteri que s’ha desvetlat hui: l’autoria, de l’artista urbà valencià Escif; els artífexs, l’equip del Teatre Micalet. I és que este matí ha aparegut a la façana del carrer Mestre Palau una gran pancarta amb aquest mateix lema.

Amb esta obra que “s’estrena” hui, divendres 30 de setembre, i que es perllongarà tota la temporada 2016-2017, arranca una nova etapa al llarg de la qual el Teatre Micalet vol «traure el teatre al carrer, fer ciutat». A més, el filòsof, escriptor i guionista Santiago Alba Rico ha escrit un manifest en contra de l’espectacularització de la vida que es repartirà sempre abans de cada funció. Aquesta acció artística anirà renovant-se mensualment amb les propostes del públic, el qual podrà deixar els seus missatges en eixir de qualsevol dels espectacles en cartell.

Escif creu que amb esta acció a la façana del Micalet, en la frontera entre el teatre i  el carrer, «desapareixen els límits entre presentació i representació, espectadors i actors». «El teatre ix al carrer i el carrer entra al teatre, en un procés creatiu horitzontal on l’artista només és una peça de l’engranatge, que ajuda a amplificar la veu d’aquells que tenen alguna cosa a dir: els espectadors», conclou.

Vos animem a participar en l’obra i, per descomptat, a alçar la vista cada vegada que passeu pel carrer Mestre Palau.


Afán de Plan © 2016