Espai LaGranja acull nous laboratoris d’investigació escènica

L’Espai LaGranja, espai de recursos i mediació per a la dansa i les arts del moviment, adscrit a l’Institut Valencià de Cultura, presenta els dos projectes que desenvoluparà al llarg dels mesos d’octubre i novembre de 2021 en les seues instal·lacions de Burjassot.

D’entre els 37 projectes presentats a la convocatòria pública, han estat seleccionats ‘Matèries sonores’, dirigit per Sandra Gómez, i ‘No es amor’, presentat per Lara Misó.

Sandra Gómez

Les propostes van ser valorades per una comissió formada per Ana Henar Lorenzo (APDCV), Santi de la Fuente (AVED), Vicente Arlandis (Comitè Escèniques), Guillermo Arazo, director d’Espai LaGranja, i María José Mora, directora de Dansa València.

«Amb aquests dos processos d’investigació, afermem el nostre objectiu de protegir i posar en valor els laboratoris acollits, més enllà del resultat final. La finalitat és el procés d’investigació i la pràctica artística en si mateixa. Espai LaGranja es reactiva com a lloc per a provar, pensar i equivocar-se, per a la reflexió i l’intercanvi.

Seguint amb aquesta línia de treball, al llarg de la temporada 2021/2022 es realitzaran un total de sis laboratoris d’investigació. Als dos presentats ara se sumaran quatre més durant el primer semestre de 2022, dels quals dos seran a Castelló i Alacant».

Laura Misó i Wilma Puentes

Matèries sonores’ investigarà la relació entre el moviment, el cos i el so. Participen en aquest projecte Laura Basterra, Lucía Jaén, Paula Pachón i Sandra Gómez.

Gómez és Màster en Producció artística per la Facultat de Belles Arts de València, en l’especialitat de Pensament contemporani i cultura visual, i llicenciada en Art Dramàtic per l’ESAD de València. A més, compta amb una àmplia formació en dansa contemporània tant a València i com a Brussel·les.

No es amor’ és una proposta on, a través de la dansa contemporània, el cos explorarà la figura geomètrica del cercle en la seua essència més bàsica. Un estudi sobre la permissivitat del cos i l’espai per a ser afectats per un univers obsessivament circular. Treballaran en aquest projecte Lara Misó i Wilma Puentes.

Lara Misó va nàixer a Granada en 1991. Actualment, establerta a València, es troba acabant els estudis superiors de coreografia i interpretació en dansa contemporània al Conservatori Superior de Dansa de València. És coreògrafa i ballarina del col·lectiu Sin par.

LaGranja pretén convertir-se en un espai d’intercanvi de diàlegs i mirades plurals en els camps de la dansa contemporània i les arts vives. El centre, en la seua nova direcció empresa per Guillermo Arazo, actua en diverses línies de treball per a incidir en el teixit creatiu i professional des de diferents contextos, la investigació, la creació, la internacionalització, la formació i la proximitat.