Festival 10 Sentidos presenta l’edició més ‘bèstia’

El 2 de maig, sota el lema ‘Bestias’, arrancarà la huitena edició del Festival 10 Sentidos amb més de cinquanta propostes escèniques nacionals i internacionals. La seu de la biblioteca del Monasteri de Sant Miquel dels Reis acollirà la inauguració amb ‘AquaSonic’, un espectacle de Between Music en el que cinc intèrprets cantaran i tocaran els seus instruments submergits en tancs de cristall plens d’aigua. A més, el col·lectiu Grup BYE intervindrà deu panells, creats expressament, on els assistents podran deixar les seues “confessions bèsties”.

Trenta espais de la ciutat de València albergaran la programació entorn de la dansa i el teatre, la performance, la fotografia, la música o les instal·lacions artístiques, entre altres disciplines, prenent l’acció social i la cultura com a eixos fonamentals. Amb aquest nou lema, 10 Sentidos proposa «una reflexió sobre la violència que impregna cada capa de la nostra societat i les diferents formes en les quals es manifesta», expliquen. El festival, un any més, compta amb el patrocini de Caixa Popular.

AquaSonic

Entre els artistes d’enguany destaquen la ballarina i coreògrafa canadenca Louise Lecavalier; el coreògraf belga Wim Vandekeybus; la malabarista i intèrpret Phia Ménard; Marc Sans i el ballarí novaiorqués Shamel Pitt. Pel que fa a l’àmbit teatral, distingim el muntatge ‘Pedro y el capitán’, adaptat per Domingo Ferrandis a partir del text de Mario Benedetti, que tindrà lloc dins d’un refugi antiaeri, o ‘Macho Man’, una instal·lació-espectacle d’Àlex Rigola sobre la violència de gènere, que es veurà al Centre del Carme.

Novament, el Festival 10 Sentidos celebrarà el seu certamen coreogràfic amb l’objectiu de donar a conéixer als principals talents emergents del panorama internacional. Deu innovadores propostes —vingudes de països com Hongria, els Estats Units, Regne Unit, Israel o Zimbàbue— conformen la selecció d’enguany.

Diverses llibreries valencianes com Estudio 64, Railowsky, La Batisfera, La Rossa, Dadá i Bartleby, entre d’altres, tornaran a participar al festival a través del cicle ‘Literatura Bestia’. D’altra banda, Luis Adelantado, Set Espai d’Art i Pepita Lumier, baix el títol ‘Galerías a lo Bestia’, exhibiran diverses obres d’art relacionades amb el lema, així com La Filmoteca, on es projectaran pel·lícules com ara ‘No habrá paz para los malvados’ —presentada per Enrique Urbizu—, ‘American Psycho’ o ‘Perros de paja’.


Afán de Plan © 2019