Festival 10 Sentidos fa 10 anys

El Festival 10 Sentidos celebrarà el seu 10é aniversari, del 3 al 23 de maig de 2021, amb una programació plena de referents escènics sota el lema Fronteras / Fronteres. Entre les primeres confirmacions trobem Rocío Molina, Cabosanroque i Africa Moment. Amb aquest avançament del cartell, l’organització activa la venda d’entrades a la seua pàgina web.

10 Sentidos reflexionarà enguany «sobre els límits que marca el sistema global i les barreres que alcen països, polítiques i ideologies».

Una de les grans cites que marcaran l’inici de la pròxima edició serà el muntatge escènic que Cabosanroque prepara al Teatre Principal. Del 4 al 16 de maig, es podrà transitar per ‘No em va fer Joan Brossa’, una instal·lació sonora i plàstica que explora de manera transversal la prosa més desconeguda i primerenca del poeta barceloní. Prenent la poesia objectual en el seu vessant més escènic i aproximant-se al postteatre, la càrrega d’aquesta peça recau en la seua potència sonora i en l’experiència de transitar per ella. El Teatre Principal, en sintonia amb el lema ‘Fronteres’, trenca així la seua habitual manera de gaudir de l’espectacle, pujant als espectadors a l’escenari.

Un altre nom a destacar entre la programació del festival és el de Rocío Molina. La balladora i coreògrafa, Premi Nacional de Dansa 2010, repeteix en 10 Sentidos, on ja va actuar en la seua VI edició. En eixes trobades úniques, en comunió amb el públic assistent, l’artista es rendeix davant la improvisació per a donar curs a allò natiu, límpid i salvatge que es desprén de tot acte creatiu. Una manifestació artística que requereix un espai no escènic i on en aquesta ocasió troba en el Monestir Sant Miquel dels Reis l’espai ideal per a representar-se. ‘Impulso (Confesión de la carne)’ tindrà lloc el proper 13 de maig.

El 15 de maig, al Teatre El Musical, el col·lectiu Africa Moment desplegarà un programa triple que inclourà l’exhibició del solo de dansa ‘Black’, interpretat pel ballarí ivorià Oulouy; la projecció d’una selecció de curtmetratges procedents del projecte ‘Ella Poema’, destinat a la descolonització la mirada occidental donant veu a la creació i expressió de poemes escrits per dones africanes; i el duet de dansa ‘2 de noviembre, el quitador de miedos’, de l’artista multidisciplinària Aïda Colmenero Dïaz, fundadora d’Africa Moment. Aquest col·lectiu es dedica diversificació cultural de les arts escèniques sota una perspectiva no eurocèntrica i de gènere, promocionant artistes africans per escenaris de Llatinoamèrica i Europa.


Afán de Plan © 2021