El 9è Festival Cabanyal Íntim clama “llibertat”

El festival d’arts escèniques Cabanyal Íntim celebrarà la seua novena edició del 9 al 19 de maig del 2019. Molt de 9 i de nou, també. Per a començar, enguany la direcció artística ha estat assumida per Isabel Caballero, qui fins al moment l’ha compartida amb Jacobo Julio Roger, cofundador de la companyia Francachela Teatro. A més, l’equip al complet, encara que ha anat variant al llarg dels anys, ha viscut ara un canvi significatiu. A banda del relleu de personal, destaca una majoria de dones entre els membres, ocupant llocs de direcció, coordinació, gestió, producció i comunicació.

En quant als guardons que atorguen a les companyies participants, també hi ha novetats: el Premi del Públic comptarà, per primera vegada, amb una dotació econòmica gràcies al suport de la Sala Off, que a més a més acollirà la peça guardonada a la seua programació properament. De la implicació de la SGAE, que s’estrena com a col·laborador del festival, naix el Premi Íntim, que serà lliurat per un jurat professional format per Manuel Cuadrado (gestor cultural, professor i investigador de la UV), María Ángeles Fayos (empresària i gestora cultural), Pedro Giménez (director de la Sala Off), Ana Bonmatí (directora de Gestió Cultural del Vicerectorat de Cultura i Esport de la UV), Elena Morales (periodista en La Ser València) i Emiliano García (propietari de Casa Montaña, un dels espais col·laboradors de Cabanyal Íntim).

Pel que fa a la programació, ens proposen onze estrenes absolutes i una estrena a València. Un total de dotze peces que es divideixen en nou breus —d’uns 30 minuts de durada— i tres llargues, una d’elles adreçada al públic familiar. Una selecció prou diversa amb un eix vertebrador: el lema del festival, enguany dedicat a la Llibertat. Com sempre (això no canvia i esperem que no ho faça mai), les obres es representaran a l’interior d’algunes cases particulars, cedides pels veïns del Cabanyal de forma desinteressada, i d’altres espais poc convencionals.

Paral·lelament, se celebrarà al TEM la cinquena edició de Territori Performance amb un total de set accions, que podrem veure per diversos racons del teatre. Ací també assistirem a l’estrena de ‘Kapøwski’, el nou muntatge escènic de Colectivo Miss Panamá, i la mostra del taller de teatre ‘Des del barri: Exercicis per la llibertat’. La Mutant també continua la seua estreta relació amb Cabanyal Íntim, acollint la nova proposta de Pablo Fidalgo, ‘Anarquismos’, i la festa d’inauguració del festival —el dijous, 9 de maig— amb les actuacions de Los Mocetones, La Diva i Miss Yuls.

Sumen també un “Íntim a la nit”, protagonitzat pel músic holandès Rick Treffers; la nova secció #ÍntimDocs, que recollirà les projeccions de ‘Yeses’ i ‘El silencio de otros’; diverses taules de debat; passejos guiats; una coreografia col·lectiva oberta a la participació ciutadana; ràdioteatre; i una intervenció escènica a les estacions del Nord i del Cabanyal com a resultat de la també nova col·laboració amb Adif.

Podeu consultar la programació al detall i comprar les vostres entrades fent clic ací.


Afán de Plan © 2019