Filmoteca d’Estiu 2021

El 30 de juliol, als jardins del Palau de la Música de València, arrancarà una nova edició de la Filmoteca d’Estiu. Enguany, fins al 29 de d’agost, podrem veure dues comèdies de Berlanga, coincidint amb el centenari del director valencià, a més d’altres dues que el van inspirar; quatre llargmetratges guardonats recentment; i quatre clàssics que enguany celebren l’aniversari de la seua estrena. Totes les projeccions seran a les 22:30 hores, en versió original subtitulada. Les entrades (3,50€ / sessió, 25€ / abonament de 10 sessions) podran adquirir-se pròximament al web de la Filmoteca i la taquilla de la Filmoteca d’Estiu.

Berlanga i la comèdia

Per a aquest cicle, programat del 30 de juliol al 19 d’agost, s’han seleccionat un parell de títols dirigits per Berlanga (‘Bienvenido, Mister Marshall’ i ‘Novio a la vista’) i dues pel·lícules que van inspirar al realitzador valencià: ‘Passport to Pimlico’, de Henry Cornelius, i ‘Les vacances de M. Hulot’, de Jacques Tati. 

Les vacances de M. Hulot’ (Jacques Tati, 1953)

Collita de premis 2021

De l’1 a l 29 d’agost, podran veure’s quatre cintes guanyadores dels principals certàmens cinematogràfics de l’any: ‘Nomadland (Oscar), ‘Las niñas’ (Goya), ‘Druk’ (Premis del Cinema Europeu) i ‘La mort de Guillem’ (Premis de l’Audiovisual Valencià).

Aniversaris cinèfils

Del 6 al 26 d’agost, la Filmoteca d’estiu acollirà quatre obres clàssiques amb motiu de l’aniversari de la seua estrena: ‘The boy’ (Charles Chaplin, 1921), ‘Gilda’ (Charles Vidor, 1946), ‘Two-Lane Blacktop’ (Monte Hellman, 1971), i ‘Crash’ (David Cronenberg, 1996).


Afán de Plan © 2021