L’artista Katia Giuliani prepara una acció urbana participativa dins del Festival 10 Sentidos

Dins de les activitats prèvies a la inauguració de la cinquena edició del Festival 10 Sentidos es troba la instal·lació-performance Can you hear me?, de l’artista italiana Katia Giuliani. A través de dotze cartells de gran dimensions, situats en diferents estacions de metro i tren de València, Giuliani convida als vianants i als viatjers a participar al llarg de tot el festival, del 17 de maig al 19 de juny de 2016.

Bellesa, Temps, Possessió, Joventut, Identitat, Futur, Control, Exhibició, Tedi, Buit, Procreació i Solitud són els conceptes sobre els quals l’artista vol fer-nos reflexionar els propers dies. Dotze paraules, escrites sobre els cartells, que ja poden llegir-se a les estacions de metro d’Aragó, Alameda i Bailén, i a la de tren de Joaquim Sorolla. El públic que vulga participar pot realitzar comentaris o adjuntar imatges en xarxes socials amb el hashtag #cyhmvalencia.

Katia Giuliani, artista visual i performer, viu i treballa a Florència. Els mitjans de comunicació i les relacions socials són el punt de partida de la seua recerca artística. A través dels seus projectes reflexiona sobre els paradigmes i els models de conducta de la societat contemporània. Al llarg de la seua trajectòria ha fet ús dels espais com a generadors de trobades o com a llocs dedicats a la vivència d’experiències. Mitjançant la seua pràctica artística sempre busca el diàleg amb l’espectador convertint-ho en el principal protagonista.

«Una provocació, quasi un acte d’alliberament que s’esprem a través del text escrit, com un megàfon mut que incita a una confrontació sobre inquietuds i obsessions dels nostres temps. Arguments íntims i complexos, comprimits en una única paraula, impresa amb lletres enormes sobre grans cartells que seran col·locats directament per mà de l’artista.»


Afán de Plan © 2016