La Cabina 2021 s’inaugurarà amb un documental d’animació sobre la violència obstètrica

Hui, 3 de novembre de 2021, s’ha celebrat la conferència de premsa de la XIV edició de La Cabina – Festival Internacional de Migmetratges de València, programada del 9 al 19 de novembre i organitzada per la Universitat de València, a través de l’Aula de Cinema. A la presentació als mitjans, celebrada a l’Aula Magna del Centre Cultural La Nau, han assistit la vicerectora de Cultura i Esport de la Universitat de València, Ester Alba, el director adjunt d’Audiovisuals i Cinematografia de l’Institut  Valencià de Cultura, José Luis Moreno, la regidora d’Acció Cultural de l’Ajuntament de València, Maite Ibáñez, la directora del festival, Sara Mansanet, i l’artista creadora el trofeu de La Cabina 2021, Nuria Riaza.

Al festival es projectaran un total de 24 migmetratges a competició de 13 nacionalitats diferents, entre Secció Oficial (pel·lícules de ficció que s’exhibiran a La Filmoteca) i Amalgama (pel·lícules de no ficció i altres llenguatges que, un any més, tindrà el Centre Cultural La Nau com a seu). La Cabina presenta 15 estrenes internacionals en les seues seccions a concurs.

La Filmoteca també acollirà la secció Inèdits, migmetratges d’altres èpoques que no han tingut una distribució comercial i que el festival La Cabina rescata per a mostrar-les al públic en pantalla gran. En aquesta edició, Inèdits projectarà migmetratges de Lucile  Hadzihalilovic, Athina Rachel Tsangari, Pier Paolo Pasolini, Adina Pintilie i George A. Romer.

Entre les novetats anunciades, destaca l’aliança amb València Capital Mundial del Disseny 2022, les projeccions especials de tres documentals i el congrés en homenatge a Luis García Berlanga, que tindran lloc al Centre Cultural La Nau, així com la projecció de migmetratges de la Secció Oficial a dos centres penitenciaris com a aposta per la tasca social de la cita cultural.

Fotograma d’Histoires d’entrejambes, de Myleine Guiard-Schmid

El festival inaugurarà la seua catorzena edició el 9 de novembre al Teatre Talia amb una amfitriona d’honor, la humorista i presentadora María Juan. A partir de les 20 hores, La Cabina començarà una edició molt esperada després de les restriccions de l’any passat a causa de la covid-19. L’estrena en la gala del migmetratge Histoires d’entrejambes (Crotch Stories), de Myleine Guiard-Schmid, obrirà les projeccions del millor cinema internacional de 30 a 60 minuts que, fins al 19 de novembre, es concentrarà a València.

L’artista Nuria Riaza ha revelat el trofeu que ha creat per als films guardonats amb el premi al Millor Migmetratge de Secció Oficial i Millor Migmetratge Amalgama. L’obra se centra en el paper real que ha tingut la figura de la dona en contextos en què la història (i la memòria) l’han silenciada. En la forma com s’ha devaluat qualsevol manifestació creativa feta pel gènere femení, que s’ha titllat d’entreteniment i no d’art, passant a formar part del folklore.

Trofeu dissenyat per Nuria Riaza

Afán de Plan © 2021