La Cabina: Secció Oficial 2018

La Cabina – Festival Internacional de Migmetratges de València celebrarà a la Filmoteca, del 14 al 24 de novembre, la seua onzena edició. Per a la Secció Oficial s’han rebut un total cinc-centes dotze pel·lícules, de les quals han estat seleccionades setze. Els temes tractats enguany són la transsexualitat, la pedofília, l’homofòbia, la multiculturalitat i la por a un atac terrorista. A més, com a novetat, les sessions diàries de projeccions s’amplien a quatre i cada sessió correspondrà a un migmetratge.

Les obres escollides procedeixen de Rússia, França, Xina, Moldàvia, Corea del Sud, Estats Units, Alemanya, Gran Bretanya, Espanya, Noruega, Països Baixos, Portugal i Bèlgica. Les grans recomanades d’aquesta edició són ‘Cross’, protagonitzada per Damien Bonnard; ‘Salix Caprea’, amb l’actor moldau Valeriu Andriuţă; i ‘Tudo o que imagino’, de la productora i realitzadora Leonor Noivo.

Pel que fa al gènere d’animació, dos títols seleccionats: ‘Ce magnifique gâteau!’, una antologia animada sobre la colonització africana, i ‘The Man Woman Case’, websèrie animada guardonada amb el Premi del Jurat al Festival d’Annecy que relata la història real d’Eugene Falleni, un transsexual condemnat per assassinar a la seua dona a Austràlia en els anys vint.

‘Pink Pill’, de la cineasta xinesa Xie Xiaoshan, conta la història real d’una xica assetjada a l’institut per ser lesbiana. Amb ‘Unnatural’, Amy Tang obri el debat sobre la pedofília. Lander Camarero repeteix enguany en La Cabina amb el nou migmetratge ‘El viejo (y el mar)’, guardonat al Festival de Màlaga en la categoria de Millor Direcció. El musical d’acció ‘Hard Way’, presentat en més de seixanta festivals internacionals i premiat en dèsset ocasions, també formarà part de la Secció Oficial 2018.