Els dijous, poesia

Des de maig de 2017, a La Cochera de Correoviejo, es reuneixen en dijous quatre dones al caliu de la poesia: Paula Elena Ramos, Teresa Juan, Cristina Bonora i Cristina Llamedo. Aquesta iniciativa oberta al públic, que arrancava amb els versos de Blas de Otero, tindrà seguida al llarg del 2020, sumant-se-li una cinquena artífex, Laia Miralles.

«Ara que a poc a poc arriba l’hivern, amb ell la nostra programació de vetlades per a la quarta edició dels nostres Jueves de Poesía. Com sempre, de gener a juny, l’últim dijous de cada mes, a partir de les 19 hores, ens trobarem a la Plaça del Correu Vell número tres, per a llegir-nos les unes a les altres».

Gloria Fuertes

Ella ignora l’infern i purgatori ignora, i mirarà per això, quan li arribe l’hora, la cara de la mort en un tan dur moment, com un xiquet: sense odi sense remordiment. El 30 de gener la cita serà amb Baudelaire, el poeta maleït per excel·lència, qui va trobar en la decadència la bellesa que inspiraria la seua fosca prosa. I en marxar em deia: Ai, Safo, quin terrible dolor el nostre, que sense jo desitjar-ho em vaig de tu. La poeta de Lesbos, denominada per Plató com la “desena musa”, serà la protagonista del 27 de febrer.

El 26 de març la vetlada estarà dedicada a la poesia religiosa i mística, i el 30 d’abril serà Waldo Emerson qui porte el transcendentalisme a la cotxera del Carme.

Dediqué mi libro a una niña de un año, y le gustó tanto, que se lo comió. Sí, Gloria Fuertes també formarà part d’aquesta acurada selecció; el 28 de maig podreu llegir i escoltar els seus poemes en bona companyia.

El 25 de juny un grup de músics poetes, conduïts per Carolina Otero, posaran punt final a aquestes belles trobades.

MÉS INFORMACIÓ

Afán de Plan © 2020