‘The Last Whistle’, de Karol Lindholm, millor migmetratge de La Cabina 2021

La Cabina – Festival Internacional de Migmetratges de València va donar a conéixer el palmarés de la seua catorzena edició en la gala de clausura celebrada ahir, divendres 19 de novembre, a l’Auditori Joan Plaça del Jardí Botànic de la Universitat de València. ‘The Last Whistle’ i ‘Imperdonable’ van rebre el guardó (dissenyat per l’artista Nuria Riaza) a Millor Migmetratge de Secció Oficial i Millor Migmetratge Amalgama, respectivament.

El jurat de Secció Oficial, format per l’actor Fernando Guallar; el director del Festivalito de La Palma, José Víctor Fuentes; i la responsable de premsa d’Avalon, Paula Álvarez, va premiar la pel·lícula The Last Whistle (Polònia, 2020), de Karol Lindholm, «per l’execució perfecta a tots els nivells: realització, fotografia, direcció d’actors, disseny de producció, el tempo i la poesia». El film també ha rebut el Premi a Millor Direcció d’Art.

The Last Whistle (Karol Lindholm)

Els realitzadors Rafa Molés, Nagore Eceiza i Emilio Martí, membres del jurat Amalgama, destacaren Imperdonable (Marlén Viñayo. El Salvador, 2020) pel seu compromís social.

El migmetratge de Secció Oficial més votat pel públic va ser el valencià Les xiques van al parc de nit, de Celia Cuenca i Iñaki Sánchez Arrieta; guardonat també amb el premi a Millor Banda Sonora. Els espectadors d’Amalgama van decantar-se per Vas-y voir (Dinah Ekchajzer. França, 2021).

La cineasta Cecilia Bartolomé va rebre el Premi Honorífic La Cabina 2021 pel seu treball com a pionera abordant temes socials i polítics considerats tabú, com ara l’avortament, el divorci, el colonialisme espanyol o la Transició.

Cecilia Bartolomé

La directora Laura Rius va estar distingida amb el Premi a Millor Direcció, mentre que el seu migmetratge, Les filles du feu (França, 2021), va rebre una Menció Especial.

Taipei Suicide Story (Keff. Taiwán, 2020) va obtindre diversos guardons, com ara Millor Escriptura Audiovisual, Millor Direcció Fotogràfica i Millor Migmetratge del Jurat Sènior, el qual també va atorgar una Menció Especial a El cuento del limonero (Luis Muñoz. España, 2020).

Els de Millor Interpretació Principal i Millor Interpretació de Repartiment van recaure en Lee Seung-Hyun, per Daybreak (Seung-Hyun Lee. Corea del Sud, 2021) i José Barrós per Zeit und lust (Pablo Callisaya. Suïssa, 2020), respectivament.


Afán de Plan © 2021