Plans nadalencs per a grans i menuts

Aquesta setmana, més enllà dels mercats de Nadal i les reunions familiars, la ciutat ofereix alguns plans que paga la pena ressenyar.

El 25 de desembre, seguint el camí de rajoles grogues, arribareu a La Filmoteca de València, on es projectarà a les huit ‘El mago de Oz’ (1939), el clàssic de Victor Fleming protagonitzat per Judy Garland, ideal per a acompanyar la pesada i psicotròpica digestió del putxero nadalenc. Podeu anar amb xiquets o no, depenent de la necessitat de desconnexió que tingueu.

CINC PLANS EN FAMÍLIA

  1. L’Espai de Telles, al Centre del Carme Cultura Contemporània, estarà obert tots els dies d’11:00 a 22:00 hores. En ell, xiquetes i xiquets podran participar en els tallers d’Arquilecturas, escoltar els conta-contes de Rebombori Cultural o veure pel·lícules com ara ‘Alicia en el país de las maravillas’ (Wilfred Jackson i Hamilton Luske, 1951), ‘The Kid’ (Charles Chaplin, 1921) o ‘Tomboy’ (Céline Sciamma, 2001).
  2. Espacio Inestable acollirà dues peces escèniques, adreçades al públic familiar: el 26 i 27 de desembre, ‘Colors’, de la companyia mallorquina Teatre Sans-Estudi Zero Teatre, i el 28 i 29, ‘Los viajes de Petit’ de les càntabres Escena Miriñaque.
  3. Entorn de l’exposició de Sheela Gowda, en Bombas Gens Centre d’Art, la mediadora cultural i psicopedagoga Laura Pastor impartirà, el 26 i 28 de desembre, el taller infantil “Què portes ahí?”, on es crearan històries fantàstiques basades en fets reals. El dia 27 podreu visitar el refugi antiaeri de la Guerra Civil a través d’una guia de dibuixos, imatges i rètols; i el 29, amb “Grrrrrrr, brrrrrrr, dsssssss” podreu sonoritzar l’exposició de fotografia japonesa ‘La mirada de les coses’.
  4. El Teatre Principal de València albergarà del 26 al 30 de desembre l’espectacle de circ contemporani ‘Yolo’, de la Companyia Lucas Escobedo. Una producció de Teatre Escalante i Diputació de València guardonada amb dos Premis Feten 2019.
  5. Eixint de la ciutat, cap al Teatre del Raval de Gandia, podreu veure ‘El jardín secreto’ (26 desembre), un espectacle visual i sonor de la companyia asturiana Zig Zag Danza. El 28, el ‘Calbaret Innocent’, amb teatre, música, màgia, humor, cançó, circ i performance per a tots els públics.

 

⚫ MÉS TEATRE: La Sala Ultramar acollirà, del 26 al 29 de desembre, l’estrena a València de la nova proposta de Teatro del Astillero (Madrid), ‘El himnovador’, escrita i dirigida per Luis Miguel González. L’obra —protagonitzada pels actors bolivarians Antonio Peredo, Marcelo Sosa i Fernando Romero— ens conta la història de Leopoldo Benedetto Vicent, un europeu que, com quasi tots, va fugir de la intolerància i la guerra. Portador de les idees revolucionàries de la França del 1789 i fill d’un militar napoleònic, perd la seua mare només nàixer i es refugia en la música. ‘Tirant’, l’adaptació de Paula Llorens sobre el clàssic de Joanot Martorell, torna al Teatre Rialto del 27 de desembre al 26 de gener.

⚫ MÚSICA: El dia 26, dins del cicle “Cine Techno”, organitzat per Amstel Art, podreu revistar ‘Dune’ (la pel·li de Lynch basada en la novel·la de Frank Herbert) musicada en directe pel DJ Carlos Olivares i Cello FX de manera improvisada. Gilbertástico pujarà a l’escenari del Tulsa el 27 de desembre. Nathalie Magdenel estarà punxant vinils en La Peligro la matinada del divendres 27 al dissabte 28. Sigarrito presentarà nou disc la nit del 28 de desembre. Sobre l’escenari de 16 Toneladas, el grup valencià celebrarà deu anys de trajectòria al costat d’amics com Limbotheque, Las Víctimas Civiles o Senior, entre molts altres.

⚫ MÉS PLANS: Mr. Perfumme presentarà el matí del 28 de desembre, a la Llibreria Ramon Llull, el seu nou llibre ‘Transirak’ (Ed. Niños Gratis). Ho farà en companyia dels editors Weldon Penderton i Paz Olivares.