13é Festival Hostes

La Casa Calba celebrarà la 13a edició del Festival Hostes amb tot un ventall d’experiències sonores que fusionen tradició i contemporaneïtat, encoratjant l’escolta atenta i els sentits. La programació inclou cinc dates, del 13 de gener fins al 10 de març, amb una selecció d’artistes valencians i també d’altres territoris, com ara Catalunya o Euskal Herria, que faran vibrar l’escenari del Teatre del Raval de Gandia.

Enguany, l’Hostes començarà amb una sessió doble dedicada al looping i a la reinvenció dels ritmes ancestrals per construir nous llenguatges i sonoritats. L’etnomusicòleg i multiinstrumentista basc Amorante presentarà el seu nou treball ‘Harriherrihar’, i tot seguit, el músic i compositor oliver Joan Mont estrenarà un nou espectacle immersiu titulat ‘Wildbones’. Els dos concerts vindran acompanyats de projeccions que completen l’experiència sonora amb estímuls visuals.

Dues setmanes després, el dissabte 27 de gener, la jove contrabaixista, cantant i compositora barcelonina, Magalí Datzira, recorrerà els seus arrels més jazzístics influenciats per altres ritmes, com ara el funk o el pop electrònic. D’altra banda, el diumenge 11 de febrer, Alba Armengou —cantant i trompetista catalana— presentarà ‘Susurros del viento’, un projecte delicat i commovedor.

La quarta cita programada per al dissabte 24 de febrer, una sessió doble protagonitzada per l’estrena del disc ‘Amor Nòmada’, de Joan Peiró Aznar, ens convidarà a viatjar pels diferents ritmes d’arreu del món que l’han influenciat. A més, gaudirem de Morninblind, una proposta musical profunda, emotiva i immersiva encapçalada per la cantautora barcelonina Sandra Bossy-Retti, el lletrista anglés Richard Hayden i la col·laboració de Gat, membre de la formació musical Il Gran Teatro Amaro i director de l’emblemàtic segell discogràfic G33G Records.

L’agrupació Bratia, amb el contrabaixista serbi Ivan Kovacevic, tancarà el festival el diumenge 10 de març amb la seua trepidant fusió de ritmes balcànics, jazz manouche i sonoritat gitana.

Durant tot el festival, el públic podrà visitar l’exposició ‘EcoRehabilitació del Teatre del Raval’, per conéixer el procés de transició de l’edifici cap a un espai pioner en sostenibilitat ambiental i eficiència energètica. A més, durant les sessions dobles s’habilitarà el Gastroespai de la mà del col·lectiu Ca Saforaui.


Foto: Alba Armengou / © Kaothic Alice

DATA

13 gener - 10 març 2024

LLOC

Teatre del Raval

ADREÇA

Sant Ramon, 8 - 46702 Gandia, València

ABONAMENTS

30€ / 35€

ENTRADES

10€ / 18€

Categories

Concerts, Festivals, Música, Plans