34 Cinema Jove

El Festival Internacional de Cinema de València – Cinema Jove celebrarà la seua 34a edició del 21 al 28 de juny de 2019. Baix la direcció de Carlos Madrid, aquesta renovada mostra continua amb l’objectiu de promocionar el treball dels joves cineastes, per la qual cosa la Secció Oficial s’ha limitat a produccions dirigides per professionals menors de quaranta anys.

10 llargmetratges, 49 curtmetratges i 15 websèries, a més de 26 projectes audiovisuals realitzats per estudiants, conformaran enguany la Secció Oficial. Completaran la programació diversos cicles paral·lels com el dedicat als inicis dels germans Coen; al cinema Anime —amb una selecció de pel·lícules datades entre el 1973 i el 2017—; al director portugués Miguel Gomes, amb 8 títols dins del Premi Lluna de València; al guardó Un Futur de Cinema per a l’actriu Nuria Herrero i l’actor Pol Monen; a la caiguda del mur de Berlín (cicle Youth & The Wall), amb reconeguts llargmetratges com ‘Goodbye Lenin!’, ‘The Invisible Frame’ o ‘Never Mind The Wall’; i 8 projeccions especials, tres de les quals són valencianes: ‘La Banda’, ‘Asamblea’ i ‘Almost Ghosts’.

La proposta didàctica arriba amb Pantalla Jove, amb la col·laboració de l’IVAJ i La Nau, i Programants. Amb la participació de l’Institut Valencià de Cultura i Some Like It Short, se celebrarà la cinquena edició de Curt Creixent, una oportunitat única per a conéixer millor el sector i la indústria del curtmetratge. El festival, a més, retrà un homenatge al gestor cultural, col·leccionista i productor cinematogràfic José Luis Rado, exdirector de Cinema Jove i de la Filmoteca de València.

La Filmoteca, el Centre del Carme Cultura Contemporània, el Col·legi Major Rector Peset, l’Institut Francès de València, l’Octubre CCC, Radio City, la Sala 7 del Rialto i el Teatre Principal acolliran la programació d’aquesta nova edició.

DATA

21-28 juny 2019

LLOC

Diversos espais

ENTRADA GENERAL

2,50€

ABONAMENT 10

20€

Categories

Cinema, Festivals, Plans