Una vida propia / Antonio Samo

L’artista valencià Antonio Samo presenta a la galeria Set Espai d’Art l’exposició ‘Una vida propia’, una sèrie d’objectes, paisatges i persones que l’han acompanyat al seu estudi en els últims anys. La mostra, comissariada per Daniel Silvo, podrà veure’s de l’11 de juny al 31 de juliol de 2021.

«Què és el que fa que les llars actuals siguen tan diferents, tan atractives? Richard Hamilton s’ho preguntava en 1956, cent anys després de la presentació pública del Pavillon du réalisme, i com a resposta ens oferia una sèrie d’objectes i cossos de consum, imatges del desig d’una creixent classe mitjana que eixia dels durs anys de la postguerra mundial. Samo ens mostra la seua pròpia col·lecció d’objectes desitjables: sabatilles d’esport, cremes, peces de vestir, una gorra, plantes decoratives i persones, tot això extret de la desfilada diària que travessa les nostres pantalles a través d’aplicacions que ens acosten a aquests mons irreals.

Aquest treball artesanal i minuciós dut a terme per Samo contrasta amb la producció en massa i el consum immediat dels mateixos objectes representats. A manera de ritual, recrea aquestes formes i aquests cossos, com a kurois contemporanis.

Les fotografies que completen alguns dels grups escultòrics són part del conjunt. De vegades es mostren com a teló de fons, i d’altres, com a fotografia souvenir. En la seua diversitat de grandàries i maneres d’instal·lació juguen amb les escultures en fusta, dialogant amb elles i obrint els seus significats.

L’obra de Samo és, per tant, un compendi d’objectes i imatges de consum ràpid que, en ser recreats com a peces d’art, se’ns presenten amb una aura de quietud i bellesa que genera una aparent satisfacció. Però en aquest acte de producció hi ha una subtil ironia: es tracta de còpies manuals i imperfectes que generen la decepció de la seua inutilitat».

DATA

11 juny - 31 juliol 2021

LLOC

Set Espai d'Art

ADREÇA

Plaça del Miracle del Mocadoret, 4 - 46001 València

ENTRADA

Gratuïta

Categories

Exposicions, Plans