Carmen Calvo

Amb motiu de la concessió del Premi Julio González a Carmen Calvo (València, 1950), l’IVAM acollirà fins al 15 de gener de 2023 una exposició que revisa les principals línies de recerca de l’artista, des de finals dels anys seixanta del segle XX fins a l’actualitat. Una obra, la de Carmen Calvo, que se sustenta en gran manera en la recuperació i reelaboració d’imatges i objectes rebutjats. En el seu complex procés creatiu, construeix la seua personal visió del món activant mecanismes com l’ensomni, el record, el desig o la por.

Aquesta mostra inicia el seu recorregut amb una selecció d’obres realitzades durant els anys vuitanta, pertanyents a les seues emblemàtiques sèries Escrituras, Recopilación i Reconstrucción. Es tracta d’un conjunt d’obres en escaiola i fang cuit, assemblades en un pacient exercici de recol·lecció i classificació arqueològica, obres que evoquen vestigis recuperats d’escriptures ancestrals.

La nau central de la Galeria 1 presenta en aquesta exposició una recreació del taller de l’artista, un escenari bigarrat en el qual les obres d’art conviuen amb prestatgeries, nines, revistes i fragments de diversos objectes i maniquins; imatges i referències que, a manera de gabinet de meravelles, es converteixen en la veritable matèria primera del seu treball.

Un lloc destacat en aquesta exposició l’ocupa la mirada crítica de Carmen Calvo cap a l’opressió i la desigualtat de les dones. Una reflexió que l’artista ha intensificat en l’última dècada, mitjançant l’ús d’imatges fotogràfiques rescatades i intervingudes que ens mostren, de forma molt directa, a dones silenciades, maltractades en la seua cotidianeitat laboral, festiva o familiar. Rostres ocults i oprimits sota teles, draps, cordes o enigmàtiques restes de joguines.

Obra: ‘No espero al otro que también soy yo’, 2021

DATA

14 juliol 2022 - 15 gener 2023

LLOC

IVAM

ADREÇA

Guillem de Castro, 118 - 46003 València

ENTRADA

Entrada gratuïta fins al 31 de desembre de 2022

HORARI

Dimarts a diumenge, 10:00-19:00h. Divendres, 10:00-21:00h. Dilluns tancat

Categories

Art, Exposicions, Plans