Centenari Fellini

Del 14 de gener a l’11 d’octubre, la Filmoteca de València dedicarà un extens cicle al cineasta i guionista italià Federico Fellini, amb motiu del centenari del seu naixement.

Aquesta mostra partirà de les seues primeres obres (Luci del varietà, La Strada o I vitelloni, entre moltes altres), sense deixar de banda aquelles més notables com ara La dolce vita8 ½Giulietta degli spiriti, Roma, Amarcord o Casanova.

«Encara que en totes les seues pel·lícules es poden rastrejar les empremtes d’un personalíssim univers, la present retrospectiva dóna compte de l’evolució d’una obra rica en matisos, que no pot reduir-se als seus trets més superficials, englobats en el terme “fellininià” com a sinònim d’oníric, barroc, exhuberant i vitalista», expliquen des de la filmoteca.

A més, es projectarà el documental biogràfic “Fellini: Je suis un grand menteur” (2002), dirigit per Damian Pettigrew, i que compta amb Roberto Benigni, Tullio Pinelli, Terence Stamp, Donald Sutherland i Daniel Toscan du Plantier.

DATA

14 gener - 11 octubre 2020

LLOC

La Filmoteca

ADREÇA

Plaça de l'Ajuntament, 17 - 46002 València

ENTRADA

2,50€

Categories

Cinema, Plans