Cicle Queer Horror: L’ànsia

Dins del cicle cinematogràfic Queer Horror, organitzat pel Museu de Belles Arts de València, podrem veure aquesta setmana la pel·lícula ‘The Hunger’ (L’ànsia. Tony Scott. Regne Unit, 1983), considerada una de les obres de culte de la subcultura gòtica dels anys huitanta, malgrat el seu escàs èxit inicial. Protagonitzada per Catherine Deneuve, David Bowie i Susan Sarandon, aquest llargmetratge basat en la novel·la homònina de Whitley Strieber planteja una història de vampirs contemporània on l’amor, el sexe i la mort són els ingredients principals, forçant l’espectador a formar part de la trama. La banda sonora, destacada entre els seguidors del film, combina temes de Bauhaus, Schubert, Bach, Ravel i Iggy Pop, entre altres.

Curiosament, quatre dècades després de la seua estrena, Warner Bros prepara un remake de la cinta baix la direcció d’Angela Robinson i amb guió Jessica Sharzer.

Aquest segon cicle del Museu de BB AA proposa un encreuament entre el Queer, definit i discutit des de diferents teories de gènere, i l’Horror cinematogràfic. El Queer Horror és l’expressió artística que serveix per a recordar-nos l’existència de conflictes irresolts que generen debats de naturalesa social, filosòfica, política, psicològica i, fins i tot, mèdica. A diferència del Terror, l’Horror no vaticina, no es basa en el suggeriment, l’Horror mostra de manera directa. El que pot haver-hi de queer en les pel·lícules que proposa aquest cicle es manifesta tant en el seu argument com en la seua condició explícita.

Accés lliure fins a completar l’aforament. La inscripció prèvia estarà oberta des de les 10:00 hores del dia anterior a cada activitat, telefonant al 96 387 03 00. Dues localitats per persona com a màxim.

DATA/HORA

Dimarts, 25 maig 2021, 17:00

LLOC

Museu de Belles Arts de València

ADREÇA

Sant Pius V, 9 - 46010 València

ENTRADA

Gratuïta amb reserva

AFORAMENT

85 persones

Categories

Cinema, Plans