Coses que sonen

Sandra Gómez porta anys desenvolupant una línia d’investigació sobre cos, moviment i so a partir de la pràctica escènica. Ara presenta ‘Coses que sonen’, un duo i una partitura coreogràfica que posa el focus en la sonoritat de la interrelació entre cossos i objectes. Aquesta proposta híbrida, que conjumina llenguatges de diferents camps, com l’art d’acció, la dansa i l’art sonor, s’estrenarà a La Mutant els dies 17, 18 i 19 de novembre.

En aquesta nova peça, la creadora valenciana està acompanyada pel coreògraf i ballarí Vicent Gisbert. Junts tracten de donar resposta sobre l’escenari a un cúmul d’interrogants: Quines són les nostres capacitats d’escolta? Què passaria si l’escolta desplaçara a la visió com a sentit hegemònic? Què revela el silenci? Quina relació existeix entre l’escolta, el so i el silenci? Quins espais, quins sons, quins silencis i quines formes d’escolta som capaces de posar en joc?

‘Coses que sonen’ sorgeix del projecte ‘Materias sonoras’, desenvolupat per Sandra Gómez gràcies a una residència d’investigació a l’Espai LaGranja en 2021. El duo que ara estrena en el centre d’arts vives és la prolongació d’una de les qüestions plantejades en aquella estada: la ressonància que es dona entre el cos i els objectes. Una beca d’investigació atorgada per Comité Escèniques en 2022 li va permetre continuar aprofundint en el tema.

DATA / HORA

17-19 novembre 2023, 19.30

LLOC

La Mutant

ADREÇA

Joan Verdeguer, 22 - 46024 València

ENTRADA

10€

Categories

Dansa, Escèniques, Estrena, Performance, Plans